Bibliografia UJ CM




Zapytanie: FOOD CHEMISTRY
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/15
Wiktoria Grzebieniarz, Joanna Tkaczewska, Lesław Juszczak, Paweł Krzyściak, Agnieszka Cholewa-Wójcik, Nikola Nowak, Paulina Guzik, Michał Szuwarzyński, Tomasz Mazur, Ewelina Jamróz.
Improving the quality of multi-layer films based on furcellaran by immobilising active ingredients and impact assessment of the use of a new packaging material
Food Chemistry
2023 : Vol. 428, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Wiktoria Grzebieniarz
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072

AZ
ORG
AIF
IF: 8.800
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
2/15
Wiktoria Grzebieniarz, Joanna Tkaczewska, Lesław Juszczak, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Nikola Nowak, Paulina Guzik, Mirosław Kasprzak, Magdalena Janik, Ewelina Jamróz.
The influence of aqueous butterfly pea (Clitoria ternatea) flower extract on active and intelligent properties of furcellaran Double-Layered films - in vitro and in vivo research
Food Chemistry
2023 : Vol. 413, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Wiktoria Grzebieniarz
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY-NC-ND 4.0

p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072

AZ
ORG
AIF
IF: 8.800
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
3/15
Ewelina Jamróz, Agnieszka Cabaj, Joanna Tkaczewska, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Michał Szuwarzyński, Tomasz Mazur, Lesław Juszczak.
Incorporation of curcumin extract with lemongrass essential oil into the middle layer of triple-layered films based on furcellaran/chitosan/gelatin hydrolysates - in vitro and in vivo studies on active and intelligent properties.
Food Chemistry
2022 : Vol. 402, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072

AZ
ORG
AIF
IF: 8.800
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
4/15
Katarzyna Kała, Agata Krakowska, Agnieszka Szewczyk, Beata Ostachowicz, Kornelia Szczurek, Agata Fijałkowska, Bożena Muszyńska.
Determining the amount of potentially bioavailable phenolic compounds and bioelements in edible mushroom mycelia of Agaricus bisporus, Cantharellus cibarius, and Lentinula edodes.
Food Chemistry
2021 : Vol. 352, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 9.231
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
5/15
Ewelina Jamróz, Piotr Kulawik, Joanna Tkaczewska, Paulina Guzik, Marzena Zając, Lesław Juszczak, Paweł Krzyściak, Katarzyna Turek.
The effects of active double-layered furcellaran/gelatin hydrolysate film system with Ala-Tyr peptide on fresh Atlantic mackerel stored at -18 °C.
Food Chemistry
2021 : Vol. 338, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 9.231
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
6/15
Agata Krakowska, Piotr Zięba, Anna [Maria] Włodarczyk, Katarzyna Kała, Katarzyna Sułkowska-Ziaja, Emilia Bernaś, Agnieszka Sękara, Beata Ostachowicz, Bożena Muszyńska.
Selected edible medicinal mushrooms from Pleurotus genus as an answer for human civilization diseases.
Food Chemistry
2020 : Vol. 327, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 7.514
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
7/15
Marta Klimek-Szczykutowicz, Agnieszka Szopa, Eliza Blicharska, Michał Dziurka, Łukasz Komsta, Halina Ekiert.
Bioaccumulation of selected macro- and microelements and their impact on antioxidant properties and accumulation of glucosinolates and phenolic acids in in vitro cultures of Nasturtium officinale (watercress) microshoots.
Food Chemistry
2019 : Vol. 300, 125184, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Marta Klimek-Szczykutowicz, Agnieszka Szopa.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 6.306
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
8/15
Bożena Muszyńska, Agata Grzywacz-Kisielewska, Katarzyna Kała, Joanna Gdula-Argasińska.
Anti-inflammatory properties of edible mushrooms: A review.
Food Chemistry
2018 : Vol. 243, s. 373-381, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
POG
AIF
IF: 5.399
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
9/15
Bożena Muszyńska, Katarzyna Kała, Katarzyna Sułkowska-Ziaja, Agata Krakowska, Włodzimierz Opoka.
Agaricus bisporus and its in vitro culture as a source of indole compounds released into artificial digestive juices.
Food Chemistry
2016 : Vol. 199, s. 509-515, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 4.529
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
10/15
Monika Dąbrowska, Małgorzata Starek.
Analytical approaches to determination of carnitine in biological materials, foods and dietary supplements.
Food Chemistry
2014 : Vol. 142, nr 1, s. 220-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 3.391
11/15
Bożena Muszyńska, Katarzyna Sułkowska-Ziaja.
Analysis of indole compounds in edible Basidiomycota species after thermal processing.
Food Chemistry
2012 : Vol. 132, nr 1, s. 455-459, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 3.334
12/15
Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Paweł Zagrodzki, Joanna Chłopicka, Aleksandra Iżewska, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik, Shela Gorinstein.
Effect of amaranth seeds in diet on oxidative status in plasma and selected tissues of high fructose-fed rats.
Food Chemistry
2011 : Vol. 126, nr 1, s. 85-90, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 3.655
13/15
Bożena Muszyńska, Katarzyna Sułkowska-Ziaja, Halina Ekiert.
Indole compounds in fruiting bodies of some edible Basidiomycota species.
Food Chemistry
2011 : Vol. 125, nr 4, s. 1306-1308, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 3.655
14/15
Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Paweł Zagrodzki, Shela Gorinstein, Maria Fołta, Zofia Zachwieja.
Anthocyanins, total polyphenols and antioxidant activity in amaranth and quinoa seeds and sprouts during their growth.
Food Chemistry
2009 : Vol. 115, nr 4, s. 994-998, il., bibliogr., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 3.146
15/15
Paweł Zagrodzki, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Mirosław Krośniak, Przemysław Malec, Andrzej Bichoński, Erazm Dutkiewicz.
Characterisation of flour by means of pattern recognition methods.
Food Chemistry
1995 : Vol. 53, nr 3, s. 295-298, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 0.626
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ