Bibliografia UJ CM




Zapytanie: ŻYWNOŚĆ NAUKA TECHNOLOGIA JAKOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/6
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Magdalena Barteczko.
Ocena stosowania suplementów diety pochodzenia naturalnego w celach prozdrowotnych przez osoby dorosłe.
(Evaluation of the natural supplements usage by adults for wholesome purposes.)
Żywność Nauka Technologia Jakość
2009 : R. 16, nr 4, s. 375-387, il., bibliogr. 16 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
KBN
Adres url:
2/6
Aneta Koronowicz, Joanna Dulińska-Litewka, Paweł Pisulewski, Piotr Laidler.
Wpływ lipidów żółtka jaja kurzego wzbogaconego w izomery sprzężonego kwasu linolowego na proliferację komórek MCF-7.
(Effect of lipids originating from egg yolk enriched with conjugated linoleic acid isomers on proliferation on mammary cancer cells.)
Żywność Nauka Technologia Jakość
2009 : R. 16, nr 4, s. 53-59, il., bibliogr. 16 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
KBN
3/6
Mirosław Krośniak, Maciej Gąstoł, Przemysław Banach, Anna Pytel.
Wybrane parametry jakościowe winogron uprawianych w Polsce Południowej.
(Qualitative parameters of grapes grown in southern Poland.)
Żywność Nauka Technologia Jakość
2009 : R. 16, nr 4, s. 116-121, il., bibliogr. 9 poz., streszcz.
AP
ORG
KBN
4/6
Izabela Bolesławska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Marian Grzymisławski.
Zawartość składników mineralnych w całodziennych racjach pokarmowych kobiet i mężczyzn stosujących dietę tradycyjną i "optymalną" - analiza porównawcza.
(The contents of mineral compounds in daily food rations taken by men and women under traditional and low carbohydrate "optimal" diet.)
Żywność Nauka Technologia Jakość
2009 : R. 16, nr 4, s. 303-311, il., bibliogr. 7 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
KBN
Adres url:
5/6
Anna Międzobrodzka, Beata Piórecka.
Ocena wiedzy żywieniowej słuchaczy studiów podyplomowych i studentów Wydziału Ochrony Zdrowia Collegium Medicum UJ.
(Evaluation of the knowledge of nutrition among postgraduates and students at the faculty of Health Care, Collegium Medicum, The Jagiellonian University.)
Żywność Nauka Technologia Jakość
2001 : R. 8, nr 3 supl., s. 81-89, bibliogr. 21 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
6/6
J. Szostak-Kotowa, J[adwiga] Witalis.
Wpływ procesów fotodegradacji i biodegradacji na właściwości opakowaniowej folii z polietylenu.
(Influence of photodegradation and biodegradation on properties of polyethylene sheeting.)
Żywność Nauka Technologia Jakość
1999 : R. 6, nr 1, s. 49-58, bibliogr., streszcz., summ.
AP
ORG
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ