Bibliografia UJ CM




Zapytanie: XX OGÓLNOPOLSKIE SYMPOZJUM BROMATOLOGICZNE JAKOŚĆ ZDROWOTNA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENI
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/5
Paweł Paśko, Zofia Zachwieja.
Interakcje witaminy K z pożywieniem i lekami.
(Interaction of vitamin K with food and drugs.)
W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
s. 59 : abstr. KG-1.
SZP
AWZ
2/5
Paweł Zagrodzki.
Kwasy tłuszczowe n-3 i n-6, a parametry kognitywne i behawioralne u dzieci - przegląd literatury.
(Fatty acids n-3 and n-6, and cognitive and behavioral parameters in children - review of the literature.)
W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
s. 61 : abstr. KG-4.
SZP
AWZ
3/5
Mirosław Krośniak, Agnieszka Piotrowska, Jan Błaszczyk.
Potencjał antyoksydacyjny oraz kwasowość w zależności od odmiany i zastosowanej podkładki w jabłkach z okolic Krakowa.
(Antioxidant potential and total acidity of apples grown in Kraków region as influenced by cultivar and rootstock.)
W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
s. 118 : abstr. PF-5.
SZP
AWZ
4/5
Maria Fołta, Henryk Bartoń, Paweł Paśko, Paweł Zagrodzki, Mirosław Krośniak, Zofia Zachwieja.
Stres oksydacyjny i zaburzenia metaboliczne u szczurów w modelu wysokofruktozowym. Cz.II. Wpływ soku z aronii na wybrane parametry biochemiczne osocza.
(High fructose model of oxidative stress and metabolic disturbances in rats. Part II. Influence of chokeberry juice on some biochemical parameters of plasma.)
W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
s. 53-54 : abstr. KF-1.
SZP
AWZ
5/5
Jadwiga Piotrowicz, Paweł Zagrodzki.
Żywieniowe aspekty zwyrodnienia plamki związanego z wiekiem.
(AMD - age-related macular degeneration.)
W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
s. 61-62 : abstr. KG-5.
SZP
AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ