Bibliografia UJ CM




Zapytanie: XIX OGÓLNOPOLSKIE SYMPOZJUM BROMATOLOGICZNE N T PRAWIDŁOWA JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI I R
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/8
Paweł Zagrodzki, Ewa Ochab, Mirosław Bartyzel, Dominika Huk.
Efektywność profilaktyki jodowej w Krakowie na przykładzie trzech grup wiekowych kobiet - badania pilotowe. Cz.I. Stężenie jodu w moczu.
(Efficiency of iodine prophylaxis in Cracow - pilot studies on three age groups of women. Part I. Urinary iodine concentration.)
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej, Łódź, 11-12 września 2008 : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
s. 31 : abstr. KD-8.
SZP
AWZ
2/8
Joanna Chłopicka.
Gryka jako żywność funkcjonalna.
(Buckwheat as functional food.)
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej, Łódź, 11-12 września 2008 : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
s. 91 : abstr. PG-3.
SZP
AWZ
3/8
Paweł Paśko, Zofia Zachwieja.
Interakcje witaminy E z pożywieniem.
(Interaction of vitamin E with food.)
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej, Łódź, 11-12 września 2008 : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
s. 95 : abstr. PH-7
SZP
AWZ
4/8
Henryk Bartoń, Maria Fołta, Mirosław Krośniak, Paweł Paśko, Paweł Zagrodzki, Zofia Zachwieja, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik.
Modyfikacje modelu z wysokofruktozową dietą do badań wpływu żywności na stres oksydacyjny i zaburzenia metaboliczne u szczurów.
(Modification of the high-fructose dietary model for the study of food effect on oxidative stress and metabolic disturbances in rats.)
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej, Łódź, 11-12 września 2008 : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
s. 96 : abstr. PH-10.
SZP
AWZ
5/8
Izabela Bolesławska, Juliusz Przysławski, Marian Grzymisławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Ocena wybranych parametrów antropometrycznych w grupie osób stosujących dietę "optymalną".
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej, Łódź, 11-12 września 2008 : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
s. 61 : abstr. PD-6.
SZP
AWZ
6/8
Jadwiga Piotrowicz, Anna Pazur, Zofia Zachwieja.
Statyny i ich interakcje z pożywieniem. Cz. I. Lowastatyna i prawastatyna.
(Statins and their food interactions. Part I. Lovastatin and pravastatin.)
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej, Łódź, 11-12 września 2008 : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
s. 20 : abstr. R-4.
SZP
AWZ
7/8
Paweł Paśko, Aleksandra Iżewska, Zofia Zachwieja.
Właściwości odżywcze komosy ryżowej (Chenopodium quinoa).
(Nutritional properties of quinoa seeds (Chenopodium quinoa).)
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej, Łódź, 11-12 września 2008 : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
s. 41 : PA-2.
SZP
AWZ
8/8
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski.
Wykorzystanie wiedzy opartej na faktach (Evidence Based) w bromatologii - przeszłość, teraźniejszość, przyszłość.
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej, Łódź, 11-12 września 2008 : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
s. 21 : abstr. R-5.
SZP
AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ