Bibliografia UJ CM




Zapytanie: POSTĘPY W EPIDEMIOLOGII I OCENIE ŻYWNOŚCI FUNKCJONALNEJ VI KRAJOWE WARSZTATY Ż
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/8
Henryk J. Bartoń, Zofia Zachwieja, Maria Fołta.
Glin w wodzie pitnej pobranej systemem dwu próbek w domach mieszkańców Krakowa
(Aluminium in drinking water collected with duble sampling system in households of Kraków.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 81-82.
SZP
AWZ
2/8
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Paweł Jagielski, Monika Zadrożna, Maria Żołnierek, Barbara Nowak, Elżbieta Menaszek, Lucyna Zamorska.
Ocena częstości spożycia wybranych produktów żywnościowych przez rodzące kobiety z terenu Krakowa, Bieszczad i Śląska w latach 1998-2003.
(Assessment of frequency intake of select food products by parturients from Kraków, Bieszczady and Silesia regions in 1998-2003.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 82-83.
SZP
AWZ
3/8
Beata Piórecka, Agnieszka Markielowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Ocena sposobu żywienia oraz wiedzy żywieniowej pielęgniarek z województwa małopolskiego.
(Assessment of food habits and nutrition knowledge of nurses from Malopolska region.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 43-44.
SZP
AWZ
4/8
Agnieszka Penar, Wiesław Jędrychowski.
Podstawy metodologiczne badań epidemiologicznych nad żywieniem i stanem odżywienia.
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 16.
SZP
AWZ
5/8
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Emilia Kolarzyk, Lucjan Stalmach.
Praktyczne możliwości wykorzystania internetu w dydaktyce i popularyzowaniu wiedzy związanej z żywieniem człowieka - doświadczenia własne Collegium Medicum UJ.
(Practical possibility of internet usage in didactic and popularization of knowledge connected with human nutrition - Medical College own experience.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 87-88.
SZP
AWZ
6/8
Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Problematyka żywieniowa w europejskich programach badań epidemiologicznych - 6 Program Ramowy.
(Nutrition problems in the European programs in epidemiological study - 6 Framework Program.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 22.
SZP
AWZ
7/8
Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Różnice regionalne w preferencjach i spożyciu żywności. Badania POFPRES.
(Regional differences in preferences and food intake. POFPRES STUDY.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 60.
SZP
AWZ
8/8
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jaśmina Żwirska, Beata Piórecka, Ewa Babicz-Zielińska.
Zachowania żywieniowe i aktywność fizyczna wśród krakowskich gimnazjalistów.
(Dietary habits and physical activity among Cracows' grammar schoolchildren.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 74-75.
SZP
AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ