Bibliografia UJ CM




Zapytanie: ANTYODŻYWCZE I ANTYZDROWOTNE ASPEKTY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
Liczba odnalezionych rekordów: 20



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/20
Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Marcel Mazur, Anna Chmielewska.
Alergeny naturalne i dodatki do pokarmów jako przyczyny reakcji nadwrażliwości pokarmowej.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 729-759 : bibliogr. 42 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
2/20
Jadwiga Helbin.
Aspekty dietetyczne grzybów wielkoowocnikowych.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 311-352 : il., bibliogr. 73 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
3/20
Joanna Zając, Jadwiga Helbin.
Korzyści i zagrożenia związane ze spożyciem roślin konsumpcyjnych.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 473-508 : il., bibliogr. 37 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
4/20
Piotr Hydzik.
Metale, półmetale i niemetale.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 237-272 : bibliogr. 42 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
5/20
Jadwiga Helbin.
Metody konserwowania żywności.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 103-111 : bibliogr. 7 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
6/20
Piotr Hydzik.
Pozostałości leków weterynaryjnych w żywności.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 301-306 : bibliogr. 13 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
7/20
Emilia Kolarzyk.
Przedmowa.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 9-11.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

INN
8/20
Piotr Hydzik.
Ryzyko zdrowotne związane z wykorzystaniem nanotechnologii w sektorze rolno-spożywczym.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 709-725 : il., bibliogr. 42 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
9/20
Krzysztof Ciszowski.
Skutki toksyczne olejków eterycznych i roślin przyprawowych.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 623-706 : il., bibliogr. 102 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
10/20
Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka.
Toksyny i substancje antyodżywcze roślin konsumpcyjnych.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 509-622 : il., bibliogr. 171 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
11/20
Piotr Hydzik.
Trwałe zanieczyszczenia organiczne (TZO).
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 273-299 : bibliogr. 46 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
12/20
Krzysztof Ciszowski, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot.
Wiadomości wstępne [w: Grzyby].
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 309.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
13/20
Emilia Kolarzyk.
Współczesne i interdyscyplinarne podejście do żywności.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 15-49 : il., bibliogr. 37 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
14/20
Piotr Pokrzywa, Katarzyna Bandoła, Michał [A.] Seweryn.
Zagrożenia mikrobiologiczne w aspekcie bezpieczeństwa żywności.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 113-125 : bibliogr. 6 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
15/20
Artur Potocki.
Zanieczyszczenia pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 167-234 : il., bibliogr. 72 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
16/20
Artur Potocki.
Zanieczyszczenia techniczne pochodzące z opakowań i urządzeń.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 155-166 : il.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
17/20
Krzysztof Ciszowski, Wojciech Szot.
Zatrucia grzybami pleśniowymi - mykotoksyny i mykotoksykozy.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 387-469 : bibliogr. 146 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
18/20
Krzysztof Ciszowski.
Zatrucia grzybami wielkoowocnikowymi.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 353-386 : bibliogr. 41 poz.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
19/20
Artur Potocki.
Związki mające zastosowanie w hodowli zwierzęcej.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 151-154.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
20/20
Artur Potocki.
Związki stosowane w uprawach roślinnych.
W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
pod red. Emilii Kolarzyk.
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
s. 135-149 : il.
24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

RPO
ORG
RMP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ