Bibliografia UJ CM




Zapytanie: ZIENTARSKI J
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/7
J. Waga, J. Zientarski, A. Chmielewska, W[ojciech] Dyga, E[wa] Czarnobilska, K[rystyna] Obtułowicz.
Białka gliadynowe pszenicy jako czynniki chorobotwórcze w alergii pokarmowej.
(Wheat gliadin proteins as pathogenic factors in food allergy.)
W: XI Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, Ossa, [k. Rawy Mazowieckiej] 12-15 września 2012 roku.
SZM
AWZ
2/7
J. Waga, J. Zientarski, K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo, M. Stachowicz.
Gladin immunoreactivity and dough rheological properties of winter wheat genotypes modified by thioredoxin.
Cereal Chem.
2008 : Vol. 85, nr 4, s. 488-494, il., bibliogr., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 1.274
3/7
B[arbara] Bilo, W[ojciech] Dyga, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Gluten allergy testing - usefulness of specific IgE to gluten and of skin prick test with the extract of gliadins.
Allergy
2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 96, abstr. 219
XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
SZZ
SIF
4/7
B[arbara] Bilo, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Specificity of immunoglobulin E binding with purified gliadin fractions.
Allergy
2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 572, abstr. 1581
XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
SZZ
SIF
5/7
B[arbara] Bilo, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Thioredoxin decreases wheat gliadin immunoreactivity.
Allergy
2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 63, abstr. 137
XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
SZZ
SIF
6/7
K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo, J. Waga, J. Zientarski.
Thioredoxin decreases wheat gliadin immunoreactivity.
Central European Journal of Immunology
2008 : Vol. 33 suppl. 1, s. 143, abstr. 11.309
XIII Congress of Polish Society of Experimental nad Clinical Immunology, Kraków. 17-17, May 2008.
SZP
AWZ
7/7
J. Waga, J. Zientarski, K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo.
Charakterystyka wiązania immunoglobuliny E przez białka gliadynowe dwóch form pszenicy zwyczajnej (Triticum aestivum L.).
W: Alergeny i składniki powodujące nietolerancje pokarmowe występujące w surowcach roślinnych i żywności : I Krajowa Konferencja Naukowa, Olsztyn, 27-28 czerwca, 2005 : streszczenia wykładów i komunikatów
s. 78 : abstr.
SZP
AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ