Bibliografia UJ CM




Zapytanie: WITKOWICZ ROBERT
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/13
Robert Witkowicz, Edyta Skrzypek, Katarzyna Gleń-Karolczyk, Mateusz Krupa, Wioletta Biel, Joanna Chłopicka, Agnieszka Galanty.
Effects of application of plant growth promoters, biological control agents and microbial soil additives on photosynthetic efficiency, canopy vegetation indices and yield of common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench).
Biological Agriculture and Horticulture
2021 : Vol. 37, nr 4, s. 234-251, il., bibliogr. 65 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Robert Witkowicz.
p-ISSN: 0144-8765
e-ISSN: 2165-0616

AZ
ORG
AIF
IF: 1.864
Adres url:
DOI:
2/13
Robert Witkowicz, Wioletta Biel, Edyta Skrzypek, Joanna Chłopicka, Katarzyna Gleń-Karolczyk, Mateusz Krupa, Ewelina Prochownik, Agnieszka Galanty.
Microorganisms and Biostimulants Impacton the Antioxidant Activity of Buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) Sprouts.
Antioxidants
2020 : Vol. 9, nr 7, il., bibliogr. 44 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Wioletta Biel.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 2076-3921

AZ
ORG
AIF
IF: 6.313
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
3/13
Robert Witkowicz, Wioletta Biel, Joanna Chłopicka, Agnieszka Galanty, Katarzyna Gleń-Karolczyk, Edyta Skrzypek, Mateusz Krupa.
Biostimulants and Microorganisms Boost the Nutritional Composition of Buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) Sprouts.
Agronomy
2019 : Vol. 9, nr 8 art. no 469, s. 1-14, il., bibliogr. 43 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Wioletta Biel.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

e-ISSN: 2073-4395

AZ
ORG
AIF
IF: 2.603
Adres url:
4/13
Kinga Dziadek, Aneta Kopeć, Ewa Piątkowska, Teresa Leszczyńska, Elżbieta Pisulewska, Robert Witkowicz, Beata Bystrowska, Renata Francik.
Identification of polyphenolic compounds and determination of antioxidant activity in extracts and infusions of buckwheat leaves.
European Food Research & Technology
2018 : Vol. 244, nr 2, s. 333-343, il., bibliogr. 34 poz., abstr.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Autor korespondencyjny: Aneta Kopeć.

p-ISSN: 1438-2377

AZ
ORG
AIF
IF: 2.056
BB: Scopus ; Web of Science Core Collection
Scopus; Web of Science Core Collection
Adres url:
5/13
Joanna Chłopicka, Robert Witkowicz, Katarzyna Gleń-Karolczyk, Agnieszka Galanty, Wioletta Biel, Edyta Skrzypek, Mateusz Krupa, Ewelina Prochownik.
Aktywność antyoksydacyjna kiełków dwóch odmian gryki w zależności od zaprawiania nasion różnymi kombinacjami preparatów biologicznych.
W: 18 Krajowe Sympozjum Gryczane : "Gryka - źródło innowacji", Wrocław - Pawłowice, 22-23 czerwca 2017 r.
s. 38 : abstr.
SZP
AWZ
6/13
Robert Witkowicz, Katarzyna Gleń-Karolczyk, Wioletta Biel, Joanna Chłopicka, Agnieszka Galanty, Edyta Skrzypek, Mateusz Krupa.
Reakcja rożlin i łanu gryki na zastosowane preparaty biologiczne.
W: 18 Krajowe Sympozjum Gryczane : "Gryka - źródło innowacji", Wrocław - Pawłowice, 22-23 czerwca 2017 r.
s. 9 : abstr.
SZP
AWZ
7/13
Henryk Bartoń, Joanna Chłopicka, Robert Witkowicz, Ewelina Prochownik, Maria Fołta.
Składniki mineralne nasion i liści gryki oraz rdestowca (rodzina polygonaceae).
W: 18 Krajowe Sympozjum Gryczane : "Gryka - źródło innowacji", Wrocław - Pawłowice, 22-23 czerwca 2017 r.
s. 23 : abstr.
SZP
AWZ
8/13
Joanna Chłopicka, Robert Witkowicz, Katarzyna Gleń-Karolczyk, Henryk Bartoń, Agnieszka Galanty, Wioletta Biel, Edyta Skrzypek, Mateusz Krupa.
Wpływ zaprawiania nasion preparatami biologicznymi na potencjał antyoksadacyjny hydrofilowych i lipidfilowych frakcji pozyskanych z liści gryki.
W: 18 Krajowe Sympozjum Gryczane : "Gryka - źródło innowacji", Wrocław - Pawłowice, 22-23 czerwca 2017 r.
s. 36 : abstr.
SZP
AWZ
9/13
Joanna Chłopicka, Robert Witkowicz, Katarzyna Gleń-Karolczyk, Henryk Bartoń, Agnieszka Galanty, Wioletta Biel, Edyta Skrzypek, Mateusz Krupa.
Wpływ zaprawiania nasion preparatami biologicznymi na potencjał antyoksydacyjny orzeszków gryki.
W: 18 Krajowe Sympozjum Gryczane : "Gryka - źródło innowacji", Wrocław - Pawłowice, 22-23 czerwca 2017 r.
s. 37 : abstr.
SZP
AWZ
10/13
Joanna Chłopicka, Robert Witkowicz, Katarzyna Gleń-Karolczyk, Agnieszka Galanty, Wioletta Biel, Edyta Skrzypek, Mateusz Krupa.
Zawartość polifenoli w kiełkach gryki w zależności od zaprawiania nasion różnymi preparatami biologicznymi.
W: 18 Krajowe Sympozjum Gryczane : "Gryka - źródło innowacji", Wrocław - Pawłowice, 22-23 czerwca 2017 r.
s. 35 : abstr.
SZP
AWZ
11/13
Kinga Dziadek, Aneta Kopeć, Edyta Pastucha, Ewa Piątkowska, Teresa Leszczyńska, Elżbieta Pisulewska, Robert Witkowicz, Renata Francik.
Basic chemical composition and bioactive compounds content in selected cultivars of buckwheat whole seeds, dehulled seeds and hulls.
Journal of Cereal Science
2016 : Vol. 69, nr 1, s. 1-8, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0733-5210

AZ
ORG
AIF
IF: 2.223
Adres url:
12/13
Robert Witkowicz, Joanna Chłopicka, Agnieszka Galanty, Mateusz Krupa.
Zawartość polifenoli oraz aktywność antyoksydacyjna liści i orzeszków różnych genotypów rodzaju Fagopyrum.
(Content of total polifenols and antioxidant activity leaves and seeds of genotypes of genus Fagopyrum.)
W: Zjazd Katedr Jednoimmiennych - Szczegółowa uprawa roślin, Kraków 2016 ; Konferencja Naukowa "Zrównoważone technologie produkcji roślinnej - człowiek i środowisko", Kraków, 12-14 czerwca 2016 r.
s. 87.
SZP
AWZ
13/13
Anna Lorenc-Kozik, Robert Witkowicz, Aleksander Szmigiel, Zbigniew Janeczko.
Wpływ nawożenia azotowego efektywnych mikroorganizmów i przycinania roślin na wysokość plonu ziela melisy lekarskiej (Melissa officinalis l.).
(Effect of nitrogen fertilization, effective microorganisms and plant cutting on Melissa officinalis l.. herb yield)
W: Ziołolecznictwo, biokosmetyki i żywność funkcjonalna : materiały naukowe z I Międzynarodowej Konferencji "Ziołolecznictwo, biokosmetyki i żywność funkcjonalna", Krosno, 18-19 kwietnia 2013.
red. nauk. Iwona Wawer, Tadeusz Trziszka.
Krosno ; Wrocław : Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, 2013.
s. 244-254.
24 cm.

p-ISBN: 978-83-64457-00-5

RZM
REF
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ