Bibliografia UJ CM




Zapytanie: WAGA J
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/9
M[onika] Ziemianin, D[orota] Myszkowska, J. Waga, A. Skoczowski, E[wa] Czarnobilska.
Can the birch pollen be more aggressive in the polluted environments?
Allergy
2020 : Vol. 75, Suppl. 104, s. 80, abstr. 0756.
European-Academy-of-Allergology-and-Clinical-Immunology Digital Congress (EAACI), London, England, June 06-08, 2020.
p-ISSN: 0105-4538

SZZ
SIF
2/9
M[onika] Ziemianin, D[orota] Myszkowska, J. Waga, A. Skoczowski, E[wa] Czarnobilska.
Differentiation of birch pollen proteins and their subunits composition in relation to the air pollution level.
Allergy
2019 : Vol. 74, suppl. 106, s. 276, abstr. PD0502
Congress of the European-Academy-of-Allergy-and-Clinical-Immunology (EAACI), Lisbon, Portugal, June 01-05, 2019.
p-ISSN: 0105-4538

SZZ
SIF
3/9
J. Waga, J. Zientarski, A. Chmielewska, W[ojciech] Dyga, E[wa] Czarnobilska, K[rystyna] Obtułowicz.
Białka gliadynowe pszenicy jako czynniki chorobotwórcze w alergii pokarmowej.
(Wheat gliadin proteins as pathogenic factors in food allergy.)
W: XI Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, Ossa, [k. Rawy Mazowieckiej] 12-15 września 2012 roku.
SZM
AWZ
4/9
J. Waga, J. Zientarski, K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo, M. Stachowicz.
Gladin immunoreactivity and dough rheological properties of winter wheat genotypes modified by thioredoxin.
Cereal Chem.
2008 : Vol. 85, nr 4, s. 488-494, il., bibliogr., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 1.274
5/9
B[arbara] Bilo, W[ojciech] Dyga, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Gluten allergy testing - usefulness of specific IgE to gluten and of skin prick test with the extract of gliadins.
Allergy
2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 96, abstr. 219
XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
SZZ
SIF
6/9
B[arbara] Bilo, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Specificity of immunoglobulin E binding with purified gliadin fractions.
Allergy
2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 572, abstr. 1581
XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
SZZ
SIF
7/9
B[arbara] Bilo, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Thioredoxin decreases wheat gliadin immunoreactivity.
Allergy
2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 63, abstr. 137
XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
SZZ
SIF
8/9
K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo, J. Waga, J. Zientarski.
Thioredoxin decreases wheat gliadin immunoreactivity.
Central European Journal of Immunology
2008 : Vol. 33 suppl. 1, s. 143, abstr. 11.309
XIII Congress of Polish Society of Experimental nad Clinical Immunology, Kraków. 17-17, May 2008.
SZP
AWZ
9/9
J. Waga, J. Zientarski, K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo.
Charakterystyka wiązania immunoglobuliny E przez białka gliadynowe dwóch form pszenicy zwyczajnej (Triticum aestivum L.).
W: Alergeny i składniki powodujące nietolerancje pokarmowe występujące w surowcach roślinnych i żywności : I Krajowa Konferencja Naukowa, Olsztyn, 27-28 czerwca, 2005 : streszczenia wykładów i komunikatów
s. 78 : abstr.
SZP
AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ