Bibliografia UJ CM




Zapytanie: WĄDOŁOWSKA LIDIA
Liczba odnalezionych rekordów: 45



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/45
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Wpływ wieku i płci na postawy żywieniowe Polaków, dotyczące wybranych grup produktów. Badania POFPRES.
W: VIII Krajowe Warsztaty Żywieniowe : metody ankietowe w badaniach żywieniowych, Marózek k. Olsztynka, 2-4 września 2008
s. 65.
SZP
AWZ
2/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
The influence of age and sex on dietary attitudes of Poles in relation to plant origin products.
Pol. J. Nat. Sci.
2007 : suppl. 4, s. 153-159, bibliogr., abstr.
AP
ORG
KBN
3/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Wpływ wieku i płci na postawy żywieniowe Polaków wobec produktów pochodzenia roślinnego. Badania POFPRES.
(The influence of age and sex on dietary attitudes of Poles in relation to plant origin products. POFPRES Study.)
W: Żywność a jakość życia. Uwarunkowania technologiczne, higieniczne, żywieniowe i kulturowe : XXXVIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Olsztyn, 20-21 wrzesień 2007 : streszczenia wykładów i komunikatów
s. 258.
SZP
AWZ
4/45
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Analysis of factors influencing the choice of dairy products by poles. Pofpres study.
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
2006 : Vol. 15/56, nr SI 1 Special Issue, s. 57-60, bibliogr. 20 poz.
X Scientific Conference "Advance in technology, engineering, analytics and management of dairy industry", 9-10 February 2006, Olsztyn, Poland.
AP
ORG
KBN
Adres url:
5/45
Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska.
Analiza preferencji osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki chorób dietozależnych. Badania POFPRES.
(Analysis of vegetable product preferences of adults in the aspect of prevention against diet-related diseases. POFPRES Study.)
Now. Lek.
2005 : R. 74, nr 4, s. 379-383, bibliogr. 17 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
KBN
6/45
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych.
(An assessment of Poles dietary attitude to milk and dairy product consumption.)
Now. Lek.
2005 : R. 74, nr 4, s. 384-388, bibliogr. 24 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
KBN
7/45
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Analiza zachowań żywieniowych osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki miażdżycy. Badania POFPRES.
(The analysis of vegetable products dietary behaviour of adults in the aspect of arteriosclerosis prevention. POPFPRES Study.)
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego. Część 2 : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Warszawa, listopad 2004 r.
Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
s. 479-484 : bibliogr. 17 poz.
RZM
ORG
RMP
Adres url:
8/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Czynniki wyboru żywności a modyfikacje w odżywianiu. Badania POFPRES.
(Food choice factors and modifications in nutrition. POFPRES Study.)
W: Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku / red. nauk. Anna Brzozowska, Krystyna Gutkowska.
Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
s. 302-306 : bibliogr. 15 poz.
RMP
ORG
RMP
Adres url:
9/45
J[olanta] Czarnocińska, L[idia] Wądołowska, E[wa] Babicz-Zielińska, J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka.
Dietary behaviour models and food choice motivations. POFPRES Study.
Polish Journal of Environmental Studies
2004 : Vol. 13 suppl. 2 part 1, s. 78-84, bibliogr. 23 poz., abstr.
AP
ORG
AIF
IF: 0.366
10/45
Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Factors influencing food preferences and eating frequency. Models of consumer behavior. POPRES studies.
W: IV International Scientific Conference : "Hygienic and Environmental Health Determinants", Nałęczów, 23-25 September 2004
s. 93.
SZM
AWZ
11/45
Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski.
Preferencje pokarmowe a modyfikacje w odżywianiu. Badania POFPRES.
(Food preferences and modification in nutrition. POFPRES Study.)
W: Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku / red. nauk. Anna Brzozowska, Krystyna Gutkowska.
Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
s. 307-311 : bibliogr. 10 poz.
RMP
ORG
RMP
Adres url:
12/45
Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Różnice regionalne w preferencjach i spożyciu żywności. Badania POFPRES.
(Regional differences in preferences and food intake. POFPRES STUDY.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 60.
SZP
AWZ
13/45
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
The models of dietary behaviours and food choice motivations. POFPRES study.
W: IV International Scientific Conference : "Hygienic and Environmental Health Determinants", Nałęczów, 23-25 September 2004
s. 47.
SZM
AWZ
14/45
Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Wpływ miejsca zamieszkania na preferencje i spożycie żywności.
(Influence of living place on the food preferences and eating frequency.)
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
2004 : T. 37 supl., s. 51-57, bibliogr. 5 poz., summ.
VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe : postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej, Poznań-Kraków, 1-3 września 2004 roku.
RZP
ORG
KBN
15/45
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Factors influencing the choice of vegetables and fruit consumed by the School Youth from Szczecin.
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
2003 : Vol. 12/53, nr 3, s. 95-101, il., bibliogr. 34 poz.
AP
ORG
KBN
16/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Porównanie ważkości czynników wyboru warzyw i owoców spożywanych przez osoby dorosłe o różnym statusie zatrudnienia.
(Comparison of importance of selection factors regarding vegetable and fruit eaten by adults of different employment status.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2003 : R. 30, nr 1/2, s. 319-323, il., bibliogr. 13 poz.
AP
ORG
KBN
17/45
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Wybrane zachowania żywieniowe osób dorosłych w zakresie spożycia warzyw i owoców.
W: IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Żywienie - Ruch - Zdrowie", Zajączkowo, 26-28 czerwca 2003
s. 24.
SZP
AWZ
18/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Analiza rodzaju i ważkości czynników decydujących o zachowaniach żywieniowych polskiej młodzieży.
W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
s. 32.
SZP
AWZ
19/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski.
Czynniki wpływające na zachowania młodych konsumentów.
W: XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN : Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy, Lublin, 10-11 września 2002
s. 346 : abstr. P-V-2.
SZP
AWZ
20/45
Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Preferences, consumption and choice factors for milk and its products among school children.
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
2002 : Vol. 11/52, nr 2, s. 81-86, il., bibliogr. 20 poz.
AP
ORG
KBN
21/45
Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Preferencje żywieniowe produktów pochodzenia roślinnego w grupie młodziezy szkolnej.
W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
s. 60-61.
SZP
AWZ
22/45
Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Sieci neuronowe jako narzędzie w analizie i przewidywaniu zachowań zywieniowych polskiej młodzieży.
W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
s. 31.
SZP
AWZ
23/45
J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, L[idia] Wądołowska, E. Babicz-Zielinska [Babicz-Zielińska].
The intake of selected minerals in daily food rations taken by Polish adolescents.
Mikroelem. Med. (Moskva)
2002 : T. 3, nr 2, s. 86-87, [poster]
7th International Symposium on Metal Ions in Biology and Medicine, Saint Petersburg, Russia, May 5-9, 2002.
SZZ
AWZ
24/45
J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, L[idia] Wadolowska, E[wa] Babicz-Zielinska [Babicz-Zielińska].
The intake of selected minerals in daily food rations taken by Polish adolescents.
W: Metal ions in biology and medicine Vol. 7 / Ed. by Lylia Khassanova, Philippe Collery, Ivan Maymard, Zilara Khassanova, Jean-Claude Etienne.
Paris : John Libbey Eurotext, 2002
s. 473-475 : bibliogr., abstr.
Proceedings of the Seventh International Symposium on Metal Ions in Biology and Medicine held in Saint Petersburg State University, Saint Petersburg, Russia, on May 5-9, 2002.
Metal Ions
p-ISBN: 2-7420-0429-7

RZZ
ORG
RMZ
Adres url:
25/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski.
Wpływ wieku i płci mieszkańców Szczecina na preferencje dla produktów zbożowych.
(Effect of age and sex of persons from szczecin on preferences for cereals products.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2002 : R. 29 supl., s. 340-344, bibliogr. 11 poz.
AP
ORG
KBN
26/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Wpływ wieku i płci mieszkańców Szczecina na preferencje dla warzyw i owoców.
(Effect of age and sex of persons from Szczecin on preferences for vegetables and fruits.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2002 : R. 29 supl., s. 334-339, bibliogr. 11 poz.
AP
ORG
KBN
27/45
Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Wpływ wieku i stanu fizjologicznego na preferencje produktów mlecznych wśród kobiet.
W: VIII Sesja Naukowa : Postęp w technologii, technice i organizacji mleczarstwa, Olsztyn, 21-22.02.2002
s. 533-538 : bibliogr., streszcz.
RZP
ORG
RMP
28/45
Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Wpływ wieku i stanu fizjologicznego na preferencje produktów mlecznych wśród kobiet.
Prz. Mleczarski
2002 : nr 10, s. 460-461, il., bibliogr. 8 poz.
AP
ORG
KBN
29/45
Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska.
Zastosowanie metody analizy skupień w ocenie zachowań żywieniowych młodzieży.
(Cluster analysis the evaluation of nutritional behaviour of Polish youth.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2002 : R. 29 supl., s. 319-327, il., bibliogr. 16 poz.
AP
ORG
KBN
30/45
Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Zastosowanie sieci neuronowych w przewidywaniu częstości spożycia produktów mlecznych w oparciu o ich preferencje pokarmowe i ważkość czynników wyboru.
(The neural networks application in diary products intake frequency prediction based on their food preferences and the choice factors significance.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2002 : R. 29 supl., s. 328-333, il., bibliogr. 9 poz.
AP
ORG
KBN
31/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Czynniki wpływające na preferencje produktów zbożowych wśród młodzieży szczecińskiej.
(The factors influencing the preferences for cereals among young people of Szczecin.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2001 : R. 28 supl., s. 502-507, il., bibliogr. 13 poz.
AP
KBN
32/45
Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Czynniki wpływające na wybór produktów mlecznych wśród 16-letniej młodzieży.
(Factors influencing the choices of dairy products among 16-year-old young people.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2001 : R. 28 supl., s. 525-531, il., 17 poz.
AP
KBN
33/45
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Czynniki wpływające na wybór warzyw i owoców wśród młodzieży szczecińskiej.
(Factors influencing the choice of vegetables and fruits among young people of Szczecin.)
W: Farmacja w XXI wieku : XVIII Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego, Poznań, 19-22 września 2001. T. 1 : streszczenia / [oprac. red. Edmund Grześkowiak, Jan Pawlaczyk].
Poznań : Kontekst, 2001
s. 276-277 : abstr. S.4. P-25.
SZP
AWZ
34/45
Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski.
Food preference as a regulating factor of food consumption.
W: Molecular and physiological aspects of regulatory processes of the organism : materials of 10th International Symposium of Polish Network of Molecular and Cellular Biology UNESCO/PAS, Cracow, June 5-6, 2001 / ed. by Henryk Lach.
Cracow : Cracov Pedagogical University, 2001
s. 22-24 : il.
SZM
AWZ
35/45
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski.
Preferences of grain legumes among Polish adolescents.
W: 4th European Conference on Grain Legumes : Towards the sustanaible production of healthy food, feed and on novel products, Cracow - Poland, 8-12 July 2001 : proceedings : editor AEP
s. 414 : il., bibliogr. 3 poz., summ.
RZM
APZ
36/45
M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, A. Malec, E[wa] Babicz-Zielińska, J[uliusz] Przysławski, L[idia] Wądołowska, J. Czarnocińska.
Preferencje i czynniki wyboru produktów zbożowych nisko- i wysokobłonnikowych w aspekcie profilaktyki miażdżycy.
(Preferences and factors influencing the choice of cereals with low and high content of dietary fiber with respect to atherosclerosis prevention.)
Czynniki Ryzyka
2001 : nr 3-4, s. 30, abstr. 6
IX Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą, Krąg koło Koszalina, 25-28 października 2001.
SZP
Adres url:
37/45
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Anna Malec, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Jolanta Czarnocińska.
Preferencje produktów zbożowych wśród studentów krakowskich.
(Preferences for cereals among the students of Cracow.)
W: Żywność w początkowym i zaawansowanym okresie życia człowieka : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 11-12 czerwca 2001 r.
s. 123-124.
SZP
AWZ
38/45
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska.
Sieci neuronowe - nowe narzędzie w analizie danych w naukach żywieniowych.
(Neural networks - a new instrument in the analysis of data in nutrition sciences.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2001 : R. 28 supl., s. 898-903, bibliogr. 23 poz.
AP
KBN
39/45
L[idia] Wądołowska, J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, M. Słowińska, E[wa] Babicz-Zielińska.
The intake of antioxidative vitamins in polish elderly diets and some socio-economic factors.
W: 8th Symposium : vitamins and additives in nutrition of man and animal, Jena/Thuringia, September 26th-27th, 2001 : abstracts
s. 16.
SZZ
AWZ
40/45
Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Preferences and choice factors for fats among female students of some Polish Universities. (Preferencje i czynniki wyboru t3uszczów woród studentek wybranych polskich uczelni).
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
2000 : Vol. 9/50, nr 1, s. 51-55, il., bibliogr. 16 poz.
AP
KBN
41/45
E[wa] Babicz-Zielińska, L[idia] Wądołowska, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, J[uliusz] Przysławski.
Preferencje i spożycie mleka i jego przetworów wśród młodzieży polskiej.
(The preferences and consumption of milk and other dairy products among Polish young people .)
W: Konsument żywności i jego zachowania rynkowe : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Warszawa 12-13 października 2000 / pod red. Krystyny Gutkowskiej i Ireny Ozimek. - Warszawa : Wydaw. SGGW 2000.
s. 254-256 : il., bibliogr. 7 poz.
ISBN 83-7244-144-8.
RZP
ORG
42/45
Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Maria Śmiechowska.
Wpływ miejsca studiów na preferencje tłuszczów wśród młodych kobiet.
(The influence of the place of residence on fat preferences among young female university students.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2000 : R. 27 supl., s. 194-196, il., bibliogr. 7 poz.
AP
KBN
43/45
Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Małgorzata A. Słowińska.
Czynniki wpływające na wybór tłuszczów w środowisku studentek wybranych uczelni w Polsce.
(The factors which influence the selection of fats in a group of female students of selected Universities in Poland.)
W: Sympozjum Jakość zdrowotna żywności i żywienia, Białystok, 16-17 września 1999
s. 56 : abstr. A-17.
SZP
44/45
Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Regional differences in preferences of fats among female students. (Różnice regionalne w preferencjach tłuszczów u studentek).
W: Proceedings of the 12th IGWT Symposium, Poznań - Gdynia, Poland, September 5-11, 1999. Vol. 1 : Quality for the XXIst century / ed. by Anna Kozioł, Bogumił Łączkowski, Andrzej Sobczyński, chief editor Wojciech Zmudziński.
s. 120-124 : il., bibliogr. 10 poz., abstr.
RZP
45/45
E[wa] Babicz-Zielińska, J[uliusz] Przysławski, L[idia] Wądołowska, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, M. Śmiechowska.
Wpływ miejsca studiów na preferencje tłuszczów wśród młodych kobiet.
(The influence of place of study on the preferences for fats in young women.)
W: Krajowa Konferencja Naukowa "Higiena żywności i żywienia podstawą zdrowia", Szklarska Poręba, 22-24 wrzesień 1999 roku : materiały
s. 112.
SZP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ