Bibliografia UJ CM




Zapytanie: MIĘDZOBRODZKA ANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/12
Beata Piórecka, Anna Międzobrodzka.
Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia osób starszych zamieszkałych w Krakowie.
(Evaluation of the diet and nutritional status of elderly people living in Krakow.)
Now. Lek.
2002 : R. 71, nr 4-5, s. 249-254, il., bibliogr. 20 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
KBN
Adres url:
2/12
Beata Piórecka, Anna Międzobrodzka.
Ocena wpływu programu edukacyjnego na zmianę sposobu żywienia osób zagrożonych miażdżycą - projekt.
W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
s. 57.
SZP
AWZ
3/12
Anna Międzobrodzka, Beata Piórecka.
Proper diet education versus doctors and nurses education in Poland.
W: 12th European Symposium of Somatotherapy, 5th European Symposium of Psychosomatic Education : Man-Medicine-Culture, Kraków, 25-27 October 2002 : programme
s. 51 : abstr. 9.3.
SZM
AWZ
4/12
Magdalena Krężołek, Anna Międzobrodzka.
Próba oceny sposobu żywienia i określenia stopnia nadwagi i otyłości u dzieci w wieku szkolnym.
W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
s. 40.
SZP
AWZ
5/12
Beata Piórecka, Anna Międzobrodzka.
Wstępne badania sposobu żywienia i ocena masy ciała osób starszych objętych pielęgniarską opieką środowiskową.
W: III Ogólnopolska Konferencja Naukowa : "Żywienie - ruch - zdrowie", Zajączkowo koło Pniew, 25-27 czerwca 2002 roku : program i streszczenia referatów
s. 46.
SZP
AWZ
6/12
Anna Międzobrodzka, Beata Piórecka.
Ocena wiedzy żywieniowej słuchaczy studiów podyplomowych i studentów Wydziału Ochrony Zdrowia Collegium Medicum UJ.
(Evaluation of the knowledge of nutrition among postgraduates and students at the faculty of Health Care, Collegium Medicum, The Jagiellonian University.)
Żywność Nauka Technologia Jakość
2001 : R. 8, nr 3 supl., s. 81-89, bibliogr. 21 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
7/12
Anna Międzobrodzka.
Podstawy polskiego ustawodawstwa żywnościowego.
W: Zdrowie publiczne : wybrane zagadnienia : praca zbiorowa. T. 2 / pod red. Antoniego Czupryny, Stefana Poździocha, Andrzeja Rysia i W. Cezarego Włodarczyka.
Kraków : Vesalius, 2001
s. 333-342.
RPO
ORG
RMP
8/12
Anna Międzobrodzka.
25 lat Technologii Żywności w Akademii Rolniczej im. H. Kołłątaja w Krakowie.
(XXV years of Food Technology at the Academy of Agriculture.)
W: XXX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN : Nauka o żywności na progu XXI wieku, Kraków, 1999
s. RP-5-RP-6.
RZP
RMP
9/12
T. Leszczyńska, A[nna] Międzobrodzka, F. Gambuś.
Ocena pobrania żelaza, cynku oraz miedzi z racjami pokarmowymi przez ludność wybranych gospodarstw wiejskich.
(Zinc, ferrum and copper in food ratios in rural population.)
W: Higiena żywności i żywienia podstawą zdrowia : krajowa konferencja naukowa, Szklarska Poręba 22-24 wrzesień 1999 roku : materiały. -
s. 102.
SZP
AWZ
10/12
Anna Międzobrodzka, Beata Piórecka.
Poziom wiedzy studentów wydziałów pielęgniarstwa z zakresu żywienia człowieka.
(Knowledge on human nutrition among the students of nursing.)
Pielęgniarstwo
2000 : 1999, nr 3, s. 54-60, il., bibliogr. 12 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
11/12
Anna Międzobrodzka.
Znaczenie żywienia w prewencji wybranych chorób cywilizacyjnych.
(The importance of nutrition in selected civilization diseases.)
W: Konferencja Polskiego Towarzystwa Higieny - Oddział w Zgorzelcu " Współczesne metody zapobiegania chorobom cywilizacyjnym", Świeradów, 1999.
SZP
AWZ
12/12
Anna Międzobrodzka.
Styl życia.
(Life style.)
W: Raport o zdrowiu mieszkańców Krakowa 1998 / Urząd Miasta Krakowa. Wydział Zdrowia.
Kraków : Uniwersyteckie Wydawnictwo Medyczne Vesalius, 1998
s. 73-77.
RMP
RAP
RMP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ