Bibliografia UJ CM




Zapytanie: GUMUL DOROTA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/7
Dorota Gumul, Jarosław Korus, Kamila Czechowska, Henryk Bartoń, Maria Fołta.
The impact of extrusion on the content of polyphenols and antioxidant activity of rye grains (Secale cereale L.).
Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria
2010 : Vol. 9, nr 3, s. 319-330, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730

AP
ORG
KBN
2/7
Henryk Bartoń, Maria Fołta, Dorota Gumul, Jarosław Kurus, Paweł Paśko, Paweł Zagrodzki, Mirosław Krośniak, Zofia Zachwieja, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik.
Influence of rye extrudate on antioxidant and biochemical parameters of plasma and erythocytes in high-fructose-diet fed rats.
W: Molecular and physiological aspects of regulatory processes of the organism : materials of 18th International Symposium of Polish Network of Molecular and Cellular Biology / ed. by Henryk Lach ; Józef Dietl Malopolska Higher Vocational School in Cracow. - Kraków : [s.n.], 2009 (Kraków Zespół Poligrafii UP
s. 29-31 : bibliogr.
SZP
AWZ
3/7
Jarosław Korus, Dorota Gumul, Maria Fołta, Henryk Bartoń.
Antioxidant and antiradical activity of raw and extruded common beans.
Electron. J. Pol. Agric. Univ.
2007 : Vol. 10, nr 4, bibliogr. 22 poz., abstr.
Artkuł dostępny: www.ejpau.media.pl/volume10/issue4/art-06.html.
p-ISSN: 1505-0297

AP
ORG
KBN
Adres url:
4/7
Dorota Gumul, Jarosław Korus, Bohdan Achremowicz, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Kamila Czechowska.
Wpływ procesu ekstruzji na zawartość polifenoli oraz aktywność przeciwutleniająca ziaren zyta (secale cereale).
(Influence of the extrusion on phenolic content and antioxidant activity of rye grains.)
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
s. 54 : abstr. P 39.
SZP
AWZ
5/7
Joanna Chłopicka, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik, Mirosław Krośniak, Paweł Zagrodzki, Paweł Paśko, Dorota Gumul, Jarosław Korus, Iwona Zagrodnik.
Influence of buckwheat seeds and sprouts based diet on antioxidant status of high fructose-fed rats.
W: Molecular and physiological aspects of regulatory processes of the organism : materials of 15th International Symposium of Polish Network of Molecular and Cellular Biology UNESCO/PAS, Cracow, June 1-2, 2006 / ed. by Henryk Lach ; Pedagogical University of Cracow.
Kraków : Wydawnictwo Naukowe AP, 2006
s. 93-95 : abstr.
SZM
AWZ
6/7
Henryk J. Bartoń, Maria Fołta, Joanna Chłopicka, Zofia Zachwieja, Dorota Gumul.
Badania aktywności przeciwutleniającej nasion pięciu odmian gryki (Fagopyrum esculentum Moench).
(Antioxidant activity of five varieties of buckwheat seeds (Fagopyrum esculentum Moench).)
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
2005 : T. 38 supl., s. 71-74, bibliogr. 13 poz., summ.
Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Żywność, żywienie - nowe wyzwania, Białystok, 23-24 czerwca, 2005.
RZP
ORG
KBN
7/7
Henryk J. Bartoń, Maria Fołta, Joanna Chłopicka, Zofia Zachwieja, Dorota Gumul.
Badania aktywności przeciwutleniającej nasion pięciu odmian gryki (Fagopyrum esculentum Moench).
(Antioxidant activity of five varieties of buckwheat seeds (Fagopyrum esculentum Moench).)
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, żywienie - nowe wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca, 2005 : streszczenia plakatów i referatów
s. 40 : abstr. R/III/A.1.
SZP
AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ