Bibliografia UJ CM




Zapytanie: GORINSTEIN SHELA
Liczba odnalezionych rekordów: 38



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/38
Paweł Zagrodzki, Agnieszka Wiesner, Monika Marcinkowska, Marek Jamrozik, Enrique Domínguez-Alvarez, Katarzyna Bierła, Ryszard Łobiński, Joanna Szpunar, Jadwiga Handzlik, Agnieszka Galanty, Shela Gorinstein, Paweł Paśko.
Relationships between molecular characteristics of novel organic selenium compounds and the formation of sulfur compounds in selenium biofortified kale sprouts
Molecules
2023 : Vol. 28, nr 5, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Paweł Paśko
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

e-ISSN: 1420-3049

AZ
ORG
AIF
IF: 4.600
Adres url:
2/38
Paweł Zagrodzki, Paweł Paśko, Enrique Dominguez-Alvarez, Noemi Salardon-Jimenez, Clotilde Sevilla-Hernandez, Carmen Sanmartin, Katarzyna Bierła, Ryszard Łobiński, Joanna Szpunar, Jadwiga Handzlik, Claus Jacob, Urszula Bieniek, Agnieszka Galanty, Shela Gorinstein.
Synthesis of novel organic selenium compounds and speciation of their metabolites in biofortified kale sprouts
Microchemical Journal
2022 : Vol. 172, Part A, il., bibliogr. 23 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Paweł Zagrodzki
p-ISSN: 0026-265X
e-ISSN: 1095-9149

AZ
ORG
AIF
IF: 4.800
Adres url:
3/38
Paweł Paśko, Agnieszka Galanty, Paweł Zagrodzki, Paweł Żmudzki, Urszula Bieniek, Ewelina Prochownik, Enrique Domínguez-Alvarez, Katarzyna Bierła, Ryszard Łobiński, Joanna Szpunar, Jadwiga Handzlik, Monika Marcinkowska, Shela Gorinstein.
Varied effect of fortification of kale sprouts with novel organic selenium compounds on the synthesis of sulphur and phenolic compounds in relation to cytotoxic, antioxidant and anti-inflammatory activity
Microchemical Journal
2022 : Vol. 179, il., bibliogr. 55 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Paweł Paśko
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY-NC-ND 4.0

p-ISSN: 0026-265X
e-ISSN: 1095-9149

AZ
ORG
AIF
IF: 4.800
Adres url:
4/38
Paweł Paśko, Agnieszka Galanty, Paweł Zagrodzki, Yang GyuKu, Patraporn Luksirikul, Moshe Weisz, Shela Gorinstein.
Bioactivity and cytotoxicity of different species of pitaya fruits - A comparative study with advanced chemometric analysis.
Food Bioscience
2021 : Vol. 40
Autor korespondencyjny: Shela Gorinstein.
p-ISSN: 2212-4292

AZ
ORG
AIF
IF: 5.318
Adres url:
DOI:
5/38
Paweł Paśko, Agnieszka Galanty, Paweł Zagrodzki, Patraporn Luksirikul, Dinorah Barasch, Alina Nemirovski, Shela Gorinstein.
Dragon Fruits as a Reservoir of Natural Polyphenolics with Chemopreventive Properties.
Molecules
2021 : Vol. 26, nr 8, il., bibliogr. 44 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Shela Gorinstein.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

e-ISSN: 1420-3049

AZ
ORG
AIF
IF: 4.927
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
6/38
Paweł Paśko, Agnieszka Galanty, Małgorzata Tyszka-Czochara, Paweł Żmudzki, Paweł Zagrodzki, Joanna Gdula-Argasińska, Ewelina Prochownik, Shela Gorinstein.
Health Promoting vs Anti-nutritive Aspects of Kohlrabi Sprouts, a Promising Candidate for Novel Functional Food.
Plant Foods for Human Nutrition
2021 : Vol. 76, s. 76-82, il., bibliogr. 33 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Paweł Paśko.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0921-9668

AZ
ORG
AIF
IF: 4.124
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
7/38
Maria A. Lozano-Grande, Alma Leticia Martinez-Ayala, Rajamohamed Beema Shafreen, Arkadiusz Szterk, Zenon Jastrzębski, Hanna Leontowicz, Jerzy Drzewiecki, Pawel Pasko, Aviva Ezra, Shela Gorinstein.
Antioxidant, quenching, electrophoretic, antifungal and structural properties of proteins and their abilities to control the quality of Amaranthus industrial products.
Food Control
2020 : Vol. 115, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Rajamohamed Beema Shafreen.
p-ISSN: 0956-7135

AZ
ORG
AIF
IF: 5.548
Adres url:
8/38
Paweł Zagrodzki, Paweł Paśko, Agnieszka Galanty, Małgorzata Tyszka-Czochara, Renata Wietecha-Posłuszny, Pol Salvans Rubio, Henryk Bartoń, Ewelina Prochownik, Bożena Muszyńska, Katarzyna Sułkowska-Ziaja, Katarzyna Bierła, Ryszard Łobiński, Joanna Szpunar, Shela Gorinstein.
Does selenium fortification of kale and kohlrabi sprouts change significantly their biochemical and cytotoxic properties?
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology
2020 : Vol. 59, il., bibliogr. 41 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Paweł Paśko.
p-ISSN: 0946-672X

AZ
ORG
AIF
IF: 3.849
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
9/38
Raja Mohamed Beema Shafreen, Selvaraj Alagu Lakshmi, Shunmugiah Karutha Pandian, Yong Seo Park, Young Mo Kim, Paweł Paśko, Joseph Deutsch, Elena Katrich, Shela Gorinstein.
Unraveling the Antioxidant, Binding and Health-Protecting Properties of Phenolic Compounds of Beers with Main Human Serum Proteins : In Vitro and In Silico Approaches.
Molecules
2020 : Vol. 25, nr 21, il., bibliogr. 63 poz., abstr.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Autor korespondencyjny: Shela Gorinstein.

p-ISSN: 1420-3049

AZ
ORG
AIF
IF: 4.412
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
10/38
Paweł Paśko, Małgorzata Tyszka-Czochara, Jacek Namieśnik, Zenon Jastrzębski, Hanna Leontowicz, Jerzy Drzewiecki, Alma Leticia Martinez-Ayala, Alina Nemirovski, Dinorah Barasch, Shela Gorinstein.
Cytotoxic, antioxidant and binding properties of polyphenols from the selected gluten-free pseudocereals and their by-products: In vitro model.
Journal of Cereal Science
2019 : Vol. 87, s. 325-333, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Shela Gorinstein.
Supplementary data to this article can be found online at https://doi.org/10.1016/j.jcs.2019.04.009

p-ISSN: 0733-5210

AZ
ORG
AIF
IF: 2.938
Adres url:
11/38
Paweł Paśko, Małgorzata Tyszka-Czochara, Sonia Trojan, Sylwia Bobis-Wozowicz, Paweł Zagrodzki, Jacek Namieśnik, Ratiporn Haruenkit, Sumitra Poovarodom, Praphan Pinsirodom, Shela Gorinstein.
Glycolytic genes expression, proapoptotic potential in relation to the total content of bioactive compounds in durian fruits.
Food Research International
2019 : Vol. 125, 108563, il., bibliogr., abstr.
Autor korespondencyjny: Paweł Paśko, Shela Gorinstein
p-ISSN: 0963-9969

AZ
ORG
AIF
IF: 4.972
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
12/38
Paweł Paśko, Malgorzata Tyszka-Czochara, Agnieszka Galanty, Joanna Gdula-Argasińska, Paweł Żmudzki, Henryk Bartoń, Paweł Zagrodzki, Shela Gorinstein.
Comparative Study of Predominant Phytochemical Compounds and Proapoptotic Potential of Broccoli Sprouts and Florets.
Plant Foods for Human Nutrition
2018 : Vol. 73, nr 2, s. 95-100, il., bibliogr. 34 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Paweł Paśko.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0921-9668

AZ
ORG
AIF
IF: 2.598
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
13/38
Jerzy Drzewiecki, Alma Leticia Martinez-Ayala, Maria A. Lozano-Grande, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Zenon Jastrzebski, Pawel Pasko, Shela Gorinstein.
In Vitro Screening of Bioactive Compounds in some Gluten-Free Plants.
Applied Biochemistry and Biotechnology
2018 : Vol. 186, nr 4, s. 847-860, il., bibliogr. 42 poz., abstr.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Autor korespondencyjny: Jerzy Drzewiecki, Shela Gorinstein.

p-ISSN: 0273-2289

AZ
ORG
AIF
IF: 2.140
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
14/38
Yang Gyu Ku, Jong Hyang Bae, Alma Leticia Martinez-Ayala, Suchada Vearasilp, Jacek Namieśnik, Pawel Pasko, Elena Katrich, Shela Gorinstein.
Efficient three-dimensional fluorescence measurements for characterization of binding properties in some plants.
Sensors and Actuators. B, Chemical
2017 : Vol. 248, s. 777-784, il., bibliogr. 44 poz., abstr.
Autor korespondencyjny: Shela Gorinstein.
p-ISSN: 0925-4005

AZ
ORG
AIF
IF: 5.667
Adres url:
DOI:
15/38
Martin Polovka, Yong Seo Park, Kyung-Sik Ham, Yang-Kyun Park, Suchada Vearasilp, Pawel Pasko, Fernando Toledo, Patricia Aranciba-Avila, Shela Gorinstein.
Ethylene treated kiwi fruits during storage. Part I: Postharvest bioactive, antioxidant and binding properties.
Journal of Food Processing and Preservation
2017 : Vol. 41, nr 4, e13084, il., bibliogr.
Autor korespondencyjny: Yong Seo Park, Shela Gorinstein.
p-ISSN: 0145-8892

AZ
ORG
AIF
IF: 1.510
Adres url:
16/38
Paweł Zagrodzki, Paweł Paśko, Agnieszka Galanty, Renata Wietecha-Posłuszny, Małgorzata Tyszka-Czochara, Pol Rubio, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Ewelina Prochownik, Shela Gorinstein.
Selenium supplemented kale and kohlrabi sprouts as possible ingredients for potent functional food.
W: SE2017 - 200 Years of Selenium Research 1817-2017 : The 11th International Symposium on Selenium in Biology and Medicine and The 5th International Conference on Selenium in the Environment and Human Health, Stockholm, August 13-17, 2017 : program and abstract book.
s. 95 : abstr. O94.
SZZ
AWZ
Adres url: *
17/38
Małgorzata Tyszka-Czochara, Pawel Pasko, Pawel Zagrodzki, Ewelina Gajdzik, Renata Wietecha-Posluszny, Shela Gorinstein.
Selenium Supplementation of Amaranth Sprouts Influences Betacyanin Content and Improves Anti-Inflammatory Properties via NFΚB in Murine RAW 264.7 Macrophages.
Biological Trace Element Research
2016 : Vol. 169, nr 2, s. 320-330, il., bibliogr. 42 poz., abstr.
Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
p-ISSN: 0163-4984

AZ
ORG
AIF
IF: 2.399
BB: PubMed ; Scopus ; Web of Science Core Collection
PubMed; Scopus; Web of Science Core Collection
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
18/38
Jacek Namiesnik, Kann Vearasilp, Alina Nemirovski, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Pawel Pasko, Alma Leticia Martinez-Ayala, Gustavo A. Gonzalez-Aguilar, Milan Suhaj, Shela Gorinstein.
In vitro studies on the relationship between the antioxidant activities of some berry extracts and their binding properties to serum albumin.
Applied Biochemistry and Biotechnology
2014 : Vol. 172, nr 6, s. 2849-2865, il., bibliogr. 51 poz., abstr.
Open Access article Creative Commons Attribution License CC-BY.
Autor korespondencyjny: Jacek Namiesnik, Shela Gorinstein.

p-ISSN: 0273-2289

AZ
ORG
AIF
IF: 1.735
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
19/38
Joanna Chlopicka, Pawel Pasko, Shela Gorinstein, Aneta Jedryas, Pawel Zagrodzki.
Total phenolic and total flavonoid content, antioxidant activity and sensory evaluation of pseudocereal breads.
Food Science & Technology
2012 : Vol. 46, nr 2, s. 548-555, il., bibliogr., abstr.
LWT - Food Science and Technology.
p-ISSN: 0023-6438

AZ
ORG
AIF
IF: 2.546
20/38
Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Paweł Zagrodzki, Joanna Chłopicka, Aleksandra Iżewska, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik, Shela Gorinstein.
Effect of amaranth seeds in diet on oxidative status in plasma and selected tissues of high fructose-fed rats.
Food Chemistry
2011 : Vol. 126, nr 1, s. 85-90, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146

AZ
ORG
AIF
IF: 3.655
21/38
Patricia Arancibia-Avila, Fernando Toledo, Enrique Werner, Milan Suhaj, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Alma Leticia Martinez-Ayala, Paweł Paśko, Shela Gorinstein.
Partial characterization of a new kind of Chilean Murtilla-like berries.
Food Research International
2011 : Vol. 44, nr 7, s. 2054-2062, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-9969

AZ
ORG
AIF
IF: 3.150
22/38
Pawel Pasko, Henryk Barton, Pawel Zagrodzki, Aleksandra Izewska, Miroslaw Krosniak, Malgorzata Gawlik, Maciej Gawlik, Shela Gorinstein.
Effect of diet supplement with quinoa seeds on oxidative status in plasma and selected tissues of high fructose-fed rats.
Plant Foods for Human Nutrition
2010 : Vol. 65, nr 2, s. 146-151, bibliogr. 27 poz., abstr.
p-ISSN: 0921-9668

AZ
ORG
AIF
IF: 2.463
23/38
Paweł Paśko, Paweł Zagrodzki, Henryk Bartoń, Joanna Chłopicka, Shela Gorinstein.
Effect of quinoa seeds (Chenopodium quinoa) in diet on some biochemical parameters and essential elements in blood of high fructose-red rats.
Plant Foods for Human Nutrition
2010 : Vol. 65, nr 4, s. 333-338, il., bibliogr. 29 poz., abstr.
p-ISSN: 0921-9668

AZ
ORG
AIF
IF: 2.463
24/38
Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Paweł Zagrodzki, Shela Gorinstein, Maria Fołta, Zofia Zachwieja.
Anthocyanins, total polyphenols and antioxidant activity in amaranth and quinoa seeds and sprouts during their growth.
Food Chemistry
2009 : Vol. 115, nr 4, s. 994-998, il., bibliogr., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 3.146
25/38
Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Paweł Zagrodzki, Shela Gorinstein, Zofia Zachwieja, Maria Fołta, Miroslaw Krośniak, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik.
Effect of Amaranthus cruentus seeds on oxidative status in plasma and selected tissues of rats fed with high doses of fructose.
W: Amaranth - Plant for the Future : 5th International Symposium of the European Amaranth Association, Nitra, Slovak Republic, November 9 - 14, 2008 : book of abstracts
s. 29-32 : il., bibliogr., abstr.
RZZ
ORG
26/38
Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Jacek Namiesnik, Jerzy Drzewiecki, Yong-Seo Park, Zofia Zachwieja, Pawel Zagrodzki, Arkadi Gorinstein, Simon Trakhtenberg, Shela Gorinstein.
Nutritional properties of mussels Mytilus galloprovincialis.
European Food Research & Technology
2008 : Vol. 227, nr 4, s. 1251-1258, il., bibliogr. 41 poz., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 1.622
27/38
Fernando Toledo, Patricia Arancibia-Avila, Yong-Seo Park, Soon-Teck Jung, Seong-Gook Kang, Buk Gu Heo, Jerzy Drzewiecki, Zofia Zachwieja, Pawel Zagrodzki, Pawel Pasko, Shela Gorinstein.
Screening of the antioxidant and nutritional properties, phenolic contents and proteins of five durian cultivars.
International Journal of Food Sciences and Nutrition
2008 : Vol. 59, nr 5, s. 415-427, il., bibliogr., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 0.910
28/38
Zenon Jastrzębski, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Jacek Namiesnik, Zofia Zachwieja, Henryk Barton, Elke Pawelzik, Patricia Arancibia-Avila, Fernando Toledo, Shela Gorinstein.
The bioactivity of processed garlic (Allium sativum L.) as shown in vitro and in vivo studies on rats.
Food and Chemical Toxicology
2007 : Vol. 45, nr 9, s. 1626-1633, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0278-6915

AZ
ORG
AIF
IF: 2.186
Adres url:
29/38
Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Miroslaw Krośniak, Zofia Zachwieja, Shela Gorinstein.
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu i komosy. Część II : Wpływ dodatku nasion szarłatu i komosy do pasz szczurów na wybrane wskaźniki biochemiczne tych zwierząt karmionych dietą wysoko fruktozową.
(Research on nutritional and health-enhancing properties of the amaranthus and quinoa. Part 2 : influence of the amarantus and komosa seed additive to rat fodder on selected biochemical indicators of the animals when fed with high-fructose diet.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2007 : R. 34, nr 3-4, s. 1261-1268, bibliogr. 14 poz.
AP
ORG
KBN
30/38
Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Anna Krzystyniak, Zofia Zachwieja, Shela Gorinstein.
Analiza wybranych kwasów organicznych w sokach cytrusowych metodą izotachoforezy kapilarnej.
(Determination of certain organic acids in citrus juices by capillary isotachophoresis.)
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
2006 : T. 39 supl., s. 447-450, bibliogr. 10 poz., summ.
AP
ORG
KBN
31/38
Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Anna Krzystyniak, Zofia Zachwieja, Shela Gorinstein.
Analiza wybranych kwasów organicznych w sokach cytrusowych metodą izotachoforezy kapilarnej.
(Determination of certain organic acids in citrus juices by capillary isotachophoresis.)
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Bezpieczna żywność - racjonalne żywienie, Ustroń, 8-9 czerwca, 2006
s. 116 : abstr. PE-13.
SZP
AWZ
32/38
Shela Gorinstein, Maria Leontowicz, Hanna Leontowicz, Zenon Jastrzebski, Jerzy Drzewiecki, Jacek Namiesnik, Zofia Zachwieja, Henryk Barton [Bartoń], Zev Tashma, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg.
Dose-dependent influence of commercial garlic (Allium sativum) on rats fed cholesterol-containing diet.
J. Agric. Food Chem.
2006 : Vol. 54, nr 11, s. 4022-4027, bibliogr., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 2.322
Adres url:
33/38
Shela Gorinstein, Jerzy Drzewiecki, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Katarzyna Najman, Zenon Jastrzebski, Zofia Zachwieja, Henryk Barton [Bartoń], Boris Shtabsky, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg.
Comparison of the Bioactive Compounds and Antioxidant Potentials of Fresh and Cooked Polish, Ukrainian, and Israeli Garlic.
J. Agric. Food Chem.
2005 : Vol. 53, nr 7, s. 2726-2732, bibliogr., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 2.507
34/38
S.T. Jung, Y.S. Park, Z[ofia] Zachwieja, M[aria] Folta, H[enryk] Barton [Bartoń], J[adwiga] Piotrowicz, E. Katrich, S[imon] Trakhtenberg, S[hela] Gorinstein.
Some essential phytochemicals and the antioxidant potential in fresh and dried persimmon.
International Journal of Food Sciences and Nutrition
2005 : Vol. 56, nr 2, s. 105-113, il., bibliogr. 33 poz., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 0.728
35/38
Shela Gorinstein, Ratiporn Haruenkit, Yong-Seo Park, Soon-Teck Jung, Zofia Zachwieja, Zenon Jastrzebski, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg, Olga Martin Belloso.
Bioactive compounds and antioxidant potential in fresh and dried Jaffa((R)) sweeties, a new kind of citrus fruit.
Journal of the Science of Food and Agriculture
2004 : Vol. 84, nr 12, s. 1459-1463, il., bibliogr. 28 poz., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 0.871
36/38
Shela Gorinstein, Zofia Zachwieja, Elena Katrich, Elke Pawelzik, Ratiporn Haruenkit, Simon Trakhtenberg, Olga Martin-Belloso.
Comparison of the contents of the main antioxidant compounds and the antioxidant activity of white grapefruit and his new hybrid.
Food Science & Technology
2004 : Vol. 37, nr 3, s. 337-343, bibliogr. 41 poz., abstr.
LWT - Food Science and Technology.
AZ
ORG
AIF
IF: 0.818
Adres url:
37/38
Shela Gorinstein, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Antonin Lojek, Milan Ciz, Ryszard Krzeminski, Zofia Zachwieja, Zenon Jastrzebski, Efren Delgado-Licon, Olga Martin-Belloso, Simon Trakhtenberg.
Seed oils improve lipid metabolism and increase antioxidant potential in rats fed diets containing cholesterol.
Nutr. Res.
2003 : Vol. 23, nr 3, s. 317-330, il., bibliogr. 40 poz., abstr.
AZ
ORG
AIF
IF: 0.717
Adres url:
38/38
Shela Gorinstein, Zofia Zachwieja, Maria Folta, Henryk Barton [Bartoń], Jadwiga Piotrowicz, Marina Zemser, Moshe Weisz, Simon Trakhtenberg, Olga Martin-Belloso.
Comparative contents of dietary fiber, total phenolics, and minerals in persimmons and apples.
J. Agric. Food Chem.
2001 : Vol. 49, nr 2, s. 952-957, il., bibliogr. 43 poz.
AZ
AIF
IF: 1.576
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ