Bibliografia UJ CM




Zapytanie: CZARNOCIŃSKA JOLANTA
Liczba odnalezionych rekordów: 32



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/32
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Wpływ wieku i płci na postawy żywieniowe Polaków, dotyczące wybranych grup produktów. Badania POFPRES.
W: VIII Krajowe Warsztaty Żywieniowe : metody ankietowe w badaniach żywieniowych, Marózek k. Olsztynka, 2-4 września 2008
s. 65.
SZP
AWZ
2/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
The influence of age and sex on dietary attitudes of Poles in relation to plant origin products.
Pol. J. Nat. Sci.
2007 : suppl. 4, s. 153-159, bibliogr., abstr.
AP
ORG
KBN
3/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Wpływ wieku i płci na postawy żywieniowe Polaków wobec produktów pochodzenia roślinnego. Badania POFPRES.
(The influence of age and sex on dietary attitudes of Poles in relation to plant origin products. POFPRES Study.)
W: Żywność a jakość życia. Uwarunkowania technologiczne, higieniczne, żywieniowe i kulturowe : XXXVIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Olsztyn, 20-21 wrzesień 2007 : streszczenia wykładów i komunikatów
s. 258.
SZP
AWZ
4/32
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Analysis of factors influencing the choice of dairy products by poles. Pofpres study.
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
2006 : Vol. 15/56, nr SI 1 Special Issue, s. 57-60, bibliogr. 20 poz.
X Scientific Conference "Advance in technology, engineering, analytics and management of dairy industry", 9-10 February 2006, Olsztyn, Poland.
AP
ORG
KBN
Adres url:
5/32
Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska.
Analiza preferencji osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki chorób dietozależnych. Badania POFPRES.
(Analysis of vegetable product preferences of adults in the aspect of prevention against diet-related diseases. POFPRES Study.)
Now. Lek.
2005 : R. 74, nr 4, s. 379-383, bibliogr. 17 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
KBN
6/32
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych.
(An assessment of Poles dietary attitude to milk and dairy product consumption.)
Now. Lek.
2005 : R. 74, nr 4, s. 384-388, bibliogr. 24 poz., streszcz., summ.
AP
ORG
KBN
7/32
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Analiza zachowań żywieniowych osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki miażdżycy. Badania POFPRES.
(The analysis of vegetable products dietary behaviour of adults in the aspect of arteriosclerosis prevention. POPFPRES Study.)
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego. Część 2 : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Warszawa, listopad 2004 r.
Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
s. 479-484 : bibliogr. 17 poz.
RZM
ORG
RMP
Adres url:
8/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Czynniki wyboru żywności a modyfikacje w odżywianiu. Badania POFPRES.
(Food choice factors and modifications in nutrition. POFPRES Study.)
W: Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku / red. nauk. Anna Brzozowska, Krystyna Gutkowska.
Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
s. 302-306 : bibliogr. 15 poz.
RMP
ORG
RMP
Adres url:
9/32
J[olanta] Czarnocińska, L[idia] Wądołowska, E[wa] Babicz-Zielińska, J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka.
Dietary behaviour models and food choice motivations. POFPRES Study.
Polish Journal of Environmental Studies
2004 : Vol. 13 suppl. 2 part 1, s. 78-84, bibliogr. 23 poz., abstr.
AP
ORG
AIF
IF: 0.366
10/32
Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Factors influencing food preferences and eating frequency. Models of consumer behavior. POPRES studies.
W: IV International Scientific Conference : "Hygienic and Environmental Health Determinants", Nałęczów, 23-25 September 2004
s. 93.
SZM
AWZ
11/32
Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski.
Preferencje pokarmowe a modyfikacje w odżywianiu. Badania POFPRES.
(Food preferences and modification in nutrition. POFPRES Study.)
W: Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku / red. nauk. Anna Brzozowska, Krystyna Gutkowska.
Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
s. 307-311 : bibliogr. 10 poz.
RMP
ORG
RMP
Adres url:
12/32
Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Różnice regionalne w preferencjach i spożyciu żywności. Badania POFPRES.
(Regional differences in preferences and food intake. POFPRES STUDY.)
W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
s. 60.
SZP
AWZ
13/32
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
The models of dietary behaviours and food choice motivations. POFPRES study.
W: IV International Scientific Conference : "Hygienic and Environmental Health Determinants", Nałęczów, 23-25 September 2004
s. 47.
SZM
AWZ
14/32
Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Wpływ miejsca zamieszkania na preferencje i spożycie żywności.
(Influence of living place on the food preferences and eating frequency.)
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
2004 : T. 37 supl., s. 51-57, bibliogr. 5 poz., summ.
VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe : postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej, Poznań-Kraków, 1-3 września 2004 roku.
RZP
ORG
KBN
15/32
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Factors influencing the choice of vegetables and fruit consumed by the School Youth from Szczecin.
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
2003 : Vol. 12/53, nr 3, s. 95-101, il., bibliogr. 34 poz.
AP
ORG
KBN
16/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Porównanie ważkości czynników wyboru warzyw i owoców spożywanych przez osoby dorosłe o różnym statusie zatrudnienia.
(Comparison of importance of selection factors regarding vegetable and fruit eaten by adults of different employment status.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2003 : R. 30, nr 1/2, s. 319-323, il., bibliogr. 13 poz.
AP
ORG
KBN
17/32
Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Wybrane zachowania żywieniowe osób dorosłych w zakresie spożycia warzyw i owoców.
W: IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Żywienie - Ruch - Zdrowie", Zajączkowo, 26-28 czerwca 2003
s. 24.
SZP
AWZ
18/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Analiza rodzaju i ważkości czynników decydujących o zachowaniach żywieniowych polskiej młodzieży.
W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
s. 32.
SZP
AWZ
19/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski.
Czynniki wpływające na zachowania młodych konsumentów.
W: XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN : Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy, Lublin, 10-11 września 2002
s. 346 : abstr. P-V-2.
SZP
AWZ
20/32
Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Preferences, consumption and choice factors for milk and its products among school children.
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
2002 : Vol. 11/52, nr 2, s. 81-86, il., bibliogr. 20 poz.
AP
ORG
KBN
21/32
Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Preferencje żywieniowe produktów pochodzenia roślinnego w grupie młodziezy szkolnej.
W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
s. 60-61.
SZP
AWZ
22/32
Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Sieci neuronowe jako narzędzie w analizie i przewidywaniu zachowań zywieniowych polskiej młodzieży.
W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
s. 31.
SZP
AWZ
23/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski.
Wpływ wieku i płci mieszkańców Szczecina na preferencje dla produktów zbożowych.
(Effect of age and sex of persons from szczecin on preferences for cereals products.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2002 : R. 29 supl., s. 340-344, bibliogr. 11 poz.
AP
ORG
KBN
24/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Wpływ wieku i płci mieszkańców Szczecina na preferencje dla warzyw i owoców.
(Effect of age and sex of persons from Szczecin on preferences for vegetables and fruits.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2002 : R. 29 supl., s. 334-339, bibliogr. 11 poz.
AP
ORG
KBN
25/32
Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Wpływ wieku i stanu fizjologicznego na preferencje produktów mlecznych wśród kobiet.
W: VIII Sesja Naukowa : Postęp w technologii, technice i organizacji mleczarstwa, Olsztyn, 21-22.02.2002
s. 533-538 : bibliogr., streszcz.
RZP
ORG
RMP
26/32
Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Wpływ wieku i stanu fizjologicznego na preferencje produktów mlecznych wśród kobiet.
Prz. Mleczarski
2002 : nr 10, s. 460-461, il., bibliogr. 8 poz.
AP
ORG
KBN
27/32
Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska.
Zastosowanie metody analizy skupień w ocenie zachowań żywieniowych młodzieży.
(Cluster analysis the evaluation of nutritional behaviour of Polish youth.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2002 : R. 29 supl., s. 319-327, il., bibliogr. 16 poz.
AP
ORG
KBN
28/32
Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Zastosowanie sieci neuronowych w przewidywaniu częstości spożycia produktów mlecznych w oparciu o ich preferencje pokarmowe i ważkość czynników wyboru.
(The neural networks application in diary products intake frequency prediction based on their food preferences and the choice factors significance.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2002 : R. 29 supl., s. 328-333, il., bibliogr. 9 poz.
AP
ORG
KBN
29/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Czynniki wpływające na preferencje produktów zbożowych wśród młodzieży szczecińskiej.
(The factors influencing the preferences for cereals among young people of Szczecin.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2001 : R. 28 supl., s. 502-507, il., bibliogr. 13 poz.
AP
KBN
30/32
Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Czynniki wpływające na wybór produktów mlecznych wśród 16-letniej młodzieży.
(Factors influencing the choices of dairy products among 16-year-old young people.)
Żywienie Człowieka i Metabolizm
2001 : R. 28 supl., s. 525-531, il., 17 poz.
AP
KBN
31/32
Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Czynniki wpływające na wybór warzyw i owoców wśród młodzieży szczecińskiej.
(Factors influencing the choice of vegetables and fruits among young people of Szczecin.)
W: Farmacja w XXI wieku : XVIII Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego, Poznań, 19-22 września 2001. T. 1 : streszczenia / [oprac. red. Edmund Grześkowiak, Jan Pawlaczyk].
Poznań : Kontekst, 2001
s. 276-277 : abstr. S.4. P-25.
SZP
AWZ
32/32
Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Anna Malec, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Jolanta Czarnocińska.
Preferencje produktów zbożowych wśród studentów krakowskich.
(Preferences for cereals among the students of Cracow.)
W: Żywność w początkowym i zaawansowanym okresie życia człowieka : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 11-12 czerwca 2001 r.
s. 123-124.
SZP
AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ