Bibliografia UJ CM




Zapytanie: POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/14
Autorzy: Bożena Muszyńska, Katarzyna Kała, Jacek Rojowski, Agata Grzywacz, Włodzimierz Opoka.
Tytuł oryginału: Composition and Biological Properties of Agaricus bisporus Fruiting Bodies - a Review.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2017 : Vol. 67, nr 3, s. 173-181, bibliogr. 70 poz.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BNC-ND 3.0.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska.

p-ISSN: 1230-0322

Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: POG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.697
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UJ CM
2/14
Autorzy: Mirosław Krośniak, Renata Francik, Wirginia Krzyściak, Mehmet Berkoz, Paweł Krzyściak, Beata Bystrowska, Dorota Ochońska, Jadwiga Kryczyk.
Tytuł oryginału: Antimicrobiological effects of extracts from Cornelian-Cherry (Cornus mas L.) is related to the flavonoids contents and blood antioxidant properties.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2011 : Vol. 61, suppl. 1, s. 23-24, abstr. P12
Uwagi: EuroFoodchem XVI : translating food chemistry into health benefits, Gdansk, 6th-8th July, 2011
p-ISSN: 1230-0322

Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
Praca afiliowana przez UJ CM
3/14
Autorzy: Joanna Góralska, Agnieszka Śliwa, Barbara Zapała, Anna Gruca, Urszula Czech, Magdalena Awsiuk, Aldona Dembińska-Kieć.
Tytuł oryginału: Eicosapentaenoic Acid as Mitochondria Protective Agent in Endothelial Cells Exposed to Stress.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2011 : Vol. 61, suppl. 1, s. 77, abstr. O27
Uwagi: EuroFoodchem XVI : translating food chemistry into health benefits, Gdansk, 6th-8th July, 2011
p-ISSN: 1230-0322

Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
Praca afiliowana przez UJ CM
4/14
Autorzy: Agnieszka Śliwa, Joanna Góralska, Magdalena Awsiuk, Urszula Czech, Anna Gruca, Beata Kieć-Wilk, Anna Knapp, Aldona Dembińska-Kieć.
Tytuł oryginału: Mitochondrial Function of Human Preadipocytes May Be Modulated by Antioxidants Quercetin and Beta Carotene, and Exogenous Free Fatty Acids.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2011 : Vol. 61, suppl. 1, s. 134, abstr. P217
Uwagi: EuroFoodchem XVI : translating food chemistry into health benefits, Gdansk, 6th-8th July, 2011
p-ISSN: 1230-0322

Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
Praca afiliowana przez UJ CM
5/14
Autorzy: Joanna Chłopicka, Renata Francik, Mehmet Berkoz, Mirosław Krośniak, Małgorzata Krasoń, Jadwiga Kryczyk.
Tytuł oryginału: The effect of buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) sprouts and groats addition to high fat diet on biochemical and antioxidant parameters of plasma in rats.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2011 : Vol. 61, suppl. 1, s. 19, abstr. P3
Uwagi: EuroFoodchem XVI : translating food chemistry into health benefits, Gdansk, 6th-8th July, 2011
p-ISSN: 1230-0322

Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
Praca afiliowana przez UJ CM
6/14
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: International Congress of Nutrition (ICN) the Olympics of Nutrition, Bangkok, Thailand, 4-9 October 2009.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2009 : Vol. 59, nr 4, s. 93-94, il.
Charakt. formalna: SPR
Praca afiliowana przez UJ CM
7/14
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Tytuł oryginału: Analysis of factors influencing the choice of dairy products by poles. Pofpres study.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2006 : Vol. 15/56, nr SI 1 Special Issue, s. 57-60, bibliogr. 20 poz.
Uwagi: X Scientific Conference "Advance in technology, engineering, analytics and management of dairy industry", 9-10 February 2006, Olsztyn, Poland.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 6.000
8/14
Autorzy: Jacek Waga, Jerzy Zientarski, Krystyna Obtułowicz, Barbara Bilo.
Tytuł oryginału: Flour quality and binding of immunoglobulin E by gliadin proteins of two winter wheat genotypes.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2006 : Vol. 15/56, nr 3, s. 305-310, il., bibliogr. 35 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 6.000
9/14
Autorzy: Emilia Kolarzyk, Anna Janik.
Tytuł oryginału: Comparative evaluation of consumption pattern in groups of disabled and healthy school children.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2003 : Vol. 12/53, nr 2, s. 73-81, il., bibliogr. 37 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
10/14
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Factors influencing the choice of vegetables and fruit consumed by the School Youth from Szczecin.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2003 : Vol. 12/53, nr 3, s. 95-101, il., bibliogr. 34 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
11/14
Autorzy: Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Preferences, consumption and choice factors for milk and its products among school children.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2002 : Vol. 11/52, nr 2, s. 81-86, il., bibliogr. 20 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
12/14
Autorzy: Emilia Kolarzyk, Anna Janik, Monika Adamska-Skuła, Janusz Pach.
Tytuł oryginału: Assessment of nutritional state of alcohol and medicines intoxicated patients. The mini nutritional assessment versus anthropometry.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2001 : Vol. 10/51, nr 2, s. 75-80, il., bibliogr. 33 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
13/14
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Preferences and choice factors for fats among female students of some Polish Universities. (Preferencje i czynniki wyboru t3uszczów woród studentek wybranych polskich uczelni).
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2000 : Vol. 9/50, nr 1, s. 51-55, il., bibliogr. 16 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
14/14
Autorzy: Katarzyna Zięba, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jerzy Hennig, Zofia Zachwieja.
Tytuł oryginału: Zinc, cooper and manganese contents in daily food rations of children.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 1992 : Vol. 1/42, nr 1, s. 59-64, bibliogr. 18 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ