Bibliografia UJ CM




Zapytanie: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/7
Autorzy: Agnieszka Micek, Ali A. Alshatwi, Nadia Paladino, Ida Guerrera, Giuseppe Grosso, Sabrina Castellano, Justyna Godos.
Tytuł oryginału: Association between alcoholic (poly)phenol-rich beverage consumption and cognitive status in older adults living in a Mediterranean area
Czasopismo: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Szczegóły: 2023 : Vol. 74, nr 3, s. 362-372, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Giuseppe Grosso
Uwagi: Online First 2023-04-26

p-ISSN: 0963-7486
e-ISSN: 1465-3478

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 3.900
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UJ CM
2/7
Autorzy: Agnieszka Micek, Urszula Raźny, Paweł Kawalec.
Tytuł oryginału: Association between health risk factors and dietary flavonoid intake in cohort studies.
Czasopismo: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Szczegóły: 2021 : Vol. 72, nr 8, s. 1019-1034, il., bibliogr. 80 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agnieszka Micek.
p-ISSN: 0963-7486
e-ISSN: 1465-3478

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 4.444
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UJ CM
3/7
Autorzy: Agnieszka Micek, Agnieszka Gniadek, Paweł Kawalec, Tomasz Brzostek.
Tytuł oryginału: Coffee consumption and colorectal cancer risk: a dose-response meta-analysis on prospective cohort studies.
Czasopismo: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Szczegóły: 2019 : Vol. 70, nr 8, s. 986-1006, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agnieszka Micek.
p-ISSN: 0963-7486

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 3.483
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UJ CM
4/7
Autorzy: Agnieszka Micek, Giuseppe Grosso, Maciej Polak, Krystyna Kozakiewicz, Andrzej Tykarski, Aleksandra Puch-Walczak, Wojciech Drygas, Magdalena Kwaśniewska, Andrzej Pająk.
Tytuł oryginału: Association between tea and coffee consumption and prevalence of metabolic syndrome in Poland - results from the WOBASZ II study (2013-2014).
Czasopismo: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Szczegóły: 2018 : Vol. 69, nr 3, s. 358-368
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agnieszka Micek.
p-ISSN: 0963-7486

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.792
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UJ CM
5/7
Autorzy: Agnieszka Micek, Justyna Godos, Alessandra Lafranconi, Marina Marranzano, Andrzej Pajak.
Tytuł oryginału: Caffeinated and decaffeinated coffee consumption and melanoma risk: a dose-response meta-analysis of prospective cohort studies.
Czasopismo: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Szczegóły: 2018 : Vol. 69, nr 4, s. 417-426
Uwagi: Autor korespondencyjny: Justyna Godos.
p-ISSN: 0963-7486

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.792
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UJ CM
6/7
Autorzy: Fernando Toledo, Patricia Arancibia-Avila, Yong-Seo Park, Soon-Teck Jung, Seong-Gook Kang, Buk Gu Heo, Jerzy Drzewiecki, Zofia Zachwieja, Pawel Zagrodzki, Pawel Pasko, Shela Gorinstein.
Tytuł oryginału: Screening of the antioxidant and nutritional properties, phenolic contents and proteins of five durian cultivars.
Czasopismo: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Szczegóły: 2008 : Vol. 59, nr 5, s. 415-427, il., bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.910
Punktacja MNiSW: 20.000
7/7
Autorzy: S.T. Jung, Y.S. Park, Z[ofia] Zachwieja, M[aria] Folta, H[enryk] Barton [Bartoń], J[adwiga] Piotrowicz, E. Katrich, S[imon] Trakhtenberg, S[hela] Gorinstein.
Tytuł oryginału: Some essential phytochemicals and the antioxidant potential in fresh and dried persimmon.
Czasopismo: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Szczegóły: 2005 : Vol. 56, nr 2, s. 105-113, il., bibliogr. 33 poz., abstr.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 15.000
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ