Bibliografia UJ CM




Zapytanie: ŻYWNOŚĆ NAUKA TECHNOLOGIA JAKOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/6
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Magdalena Barteczko.
Tytuł oryginału: Ocena stosowania suplementów diety pochodzenia naturalnego w celach prozdrowotnych przez osoby dorosłe.
Tytuł angielski: Evaluation of the natural supplements usage by adults for wholesome purposes.
Czasopismo: Żywność Nauka Technologia Jakość
Szczegóły: 2009 : R. 16, nr 4, s. 375-387, il., bibliogr. 16 poz., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UJ CM
2/6
Autorzy: Aneta Koronowicz, Joanna Dulińska-Litewka, Paweł Pisulewski, Piotr Laidler.
Tytuł oryginału: Wpływ lipidów żółtka jaja kurzego wzbogaconego w izomery sprzężonego kwasu linolowego na proliferację komórek MCF-7.
Tytuł angielski: Effect of lipids originating from egg yolk enriched with conjugated linoleic acid isomers on proliferation on mammary cancer cells.
Czasopismo: Żywność Nauka Technologia Jakość
Szczegóły: 2009 : R. 16, nr 4, s. 53-59, il., bibliogr. 16 poz., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UJ CM
3/6
Autorzy: Mirosław Krośniak, Maciej Gąstoł, Przemysław Banach, Anna Pytel.
Tytuł oryginału: Wybrane parametry jakościowe winogron uprawianych w Polsce Południowej.
Tytuł angielski: Qualitative parameters of grapes grown in southern Poland.
Czasopismo: Żywność Nauka Technologia Jakość
Szczegóły: 2009 : R. 16, nr 4, s. 116-121, il., bibliogr. 9 poz., streszcz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UJ CM
4/6
Autorzy: Izabela Bolesławska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Marian Grzymisławski.
Tytuł oryginału: Zawartość składników mineralnych w całodziennych racjach pokarmowych kobiet i mężczyzn stosujących dietę tradycyjną i "optymalną" - analiza porównawcza.
Tytuł angielski: The contents of mineral compounds in daily food rations taken by men and women under traditional and low carbohydrate "optimal" diet.
Czasopismo: Żywność Nauka Technologia Jakość
Szczegóły: 2009 : R. 16, nr 4, s. 303-311, il., bibliogr. 7 poz., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UJ CM
5/6
Autorzy: Anna Międzobrodzka, Beata Piórecka.
Tytuł oryginału: Ocena wiedzy żywieniowej słuchaczy studiów podyplomowych i studentów Wydziału Ochrony Zdrowia Collegium Medicum UJ.
Tytuł angielski: Evaluation of the knowledge of nutrition among postgraduates and students at the faculty of Health Care, Collegium Medicum, The Jagiellonian University.
Czasopismo: Żywność Nauka Technologia Jakość
Szczegóły: 2001 : R. 8, nr 3 supl., s. 81-89, bibliogr. 21 poz., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
6/6
Autorzy: J. Szostak-Kotowa, J[adwiga] Witalis.
Tytuł oryginału: Wpływ procesów fotodegradacji i biodegradacji na właściwości opakowaniowej folii z polietylenu.
Tytuł angielski: Influence of photodegradation and biodegradation on properties of polyethylene sheeting.
Czasopismo: Żywność Nauka Technologia Jakość
Szczegóły: 1999 : R. 6, nr 1, s. 49-58, bibliogr., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ