Bibliografia UJ CM




Zapytanie: WADOLOWSKA LIDIA
Liczba odnalezionych rekordów: 45



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Tytuł oryginału: Wpływ wieku i płci na postawy żywieniowe Polaków, dotyczące wybranych grup produktów. Badania POFPRES.
Tytuł całości: W: VIII Krajowe Warsztaty Żywieniowe : metody ankietowe w badaniach żywieniowych, Marózek k. Olsztynka, 2-4 września 2008
Opis fizyczny: s. 65.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
2/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: The influence of age and sex on dietary attitudes of Poles in relation to plant origin products.
Czasopismo: Pol. J. Nat. Sci.
Szczegóły: 2007 : suppl. 4, s. 153-159, bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
3/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Wpływ wieku i płci na postawy żywieniowe Polaków wobec produktów pochodzenia roślinnego. Badania POFPRES.
Tytuł angielski: The influence of age and sex on dietary attitudes of Poles in relation to plant origin products. POFPRES Study.
Tytuł całości: W: Żywność a jakość życia. Uwarunkowania technologiczne, higieniczne, żywieniowe i kulturowe : XXXVIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Olsztyn, 20-21 wrzesień 2007 : streszczenia wykładów i komunikatów
Opis fizyczny: s. 258.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
4/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Tytuł oryginału: Analysis of factors influencing the choice of dairy products by poles. Pofpres study.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2006 : Vol. 15/56, nr SI 1 Special Issue, s. 57-60, bibliogr. 20 poz.
Uwagi: X Scientific Conference "Advance in technology, engineering, analytics and management of dairy industry", 9-10 February 2006, Olsztyn, Poland.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 6.000
5/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska.
Tytuł oryginału: Analiza preferencji osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki chorób dietozależnych. Badania POFPRES.
Tytuł angielski: Analysis of vegetable product preferences of adults in the aspect of prevention against diet-related diseases. POFPRES Study.
Czasopismo: Now. Lek.
Szczegóły: 2005 : R. 74, nr 4, s. 379-383, bibliogr. 17 poz., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 3.000
6/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Tytuł oryginału: Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych.
Tytuł angielski: An assessment of Poles dietary attitude to milk and dairy product consumption.
Czasopismo: Now. Lek.
Szczegóły: 2005 : R. 74, nr 4, s. 384-388, bibliogr. 24 poz., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 3.000
7/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Analiza zachowań żywieniowych osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki miażdżycy. Badania POFPRES.
Tytuł angielski: The analysis of vegetable products dietary behaviour of adults in the aspect of arteriosclerosis prevention. POPFPRES Study.
Tytuł całości: W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego. Część 2 : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Warszawa, listopad 2004 r.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
Opis fizyczny: s. 479-484 : bibliogr. 17 poz.
Charakt. formalna: RZM
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: RMP
8/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Czynniki wyboru żywności a modyfikacje w odżywianiu. Badania POFPRES.
Tytuł angielski: Food choice factors and modifications in nutrition. POFPRES Study.
Tytuł całości: W: Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku / red. nauk. Anna Brzozowska, Krystyna Gutkowska.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
Opis fizyczny: s. 302-306 : bibliogr. 15 poz.
Charakt. formalna: RMP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: RMP
9/45
Autorzy: J[olanta] Czarnocińska, L[idia] Wądołowska, E[wa] Babicz-Zielińska, J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Dietary behaviour models and food choice motivations. POFPRES Study.
Czasopismo: Polish Journal of Environmental Studies
Szczegóły: 2004 : Vol. 13 suppl. 2 part 1, s. 78-84, bibliogr. 23 poz., abstr.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.366
Punktacja MNiSW: 8.000
10/45
Autorzy: Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Factors influencing food preferences and eating frequency. Models of consumer behavior. POPRES studies.
Tytuł całości: W: IV International Scientific Conference : "Hygienic and Environmental Health Determinants", Nałęczów, 23-25 September 2004
Opis fizyczny: s. 93.
Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
11/45
Autorzy: Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski.
Tytuł oryginału: Preferencje pokarmowe a modyfikacje w odżywianiu. Badania POFPRES.
Tytuł angielski: Food preferences and modification in nutrition. POFPRES Study.
Tytuł całości: W: Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku / red. nauk. Anna Brzozowska, Krystyna Gutkowska.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2004
Opis fizyczny: s. 307-311 : bibliogr. 10 poz.
Charakt. formalna: RMP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: RMP
12/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Różnice regionalne w preferencjach i spożyciu żywności. Badania POFPRES.
Tytuł angielski: Regional differences in preferences and food intake. POFPRES STUDY.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 60.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
13/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: The models of dietary behaviours and food choice motivations. POFPRES study.
Tytuł całości: W: IV International Scientific Conference : "Hygienic and Environmental Health Determinants", Nałęczów, 23-25 September 2004
Opis fizyczny: s. 47.
Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
14/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Wpływ miejsca zamieszkania na preferencje i spożycie żywności.
Tytuł angielski: Influence of living place on the food preferences and eating frequency.
Czasopismo: Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Szczegóły: 2004 : T. 37 supl., s. 51-57, bibliogr. 5 poz., summ.
Uwagi: VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe : postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej, Poznań-Kraków, 1-3 września 2004 roku.
Charakt. formalna: RZP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 3.000
15/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Factors influencing the choice of vegetables and fruit consumed by the School Youth from Szczecin.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2003 : Vol. 12/53, nr 3, s. 95-101, il., bibliogr. 34 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
16/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Porównanie ważkości czynników wyboru warzyw i owoców spożywanych przez osoby dorosłe o różnym statusie zatrudnienia.
Tytuł angielski: Comparison of importance of selection factors regarding vegetable and fruit eaten by adults of different employment status.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2003 : R. 30, nr 1/2, s. 319-323, il., bibliogr. 13 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 3.000
17/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Wybrane zachowania żywieniowe osób dorosłych w zakresie spożycia warzyw i owoców.
Tytuł całości: W: IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Żywienie - Ruch - Zdrowie", Zajączkowo, 26-28 czerwca 2003
Opis fizyczny: s. 24.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
18/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Analiza rodzaju i ważkości czynników decydujących o zachowaniach żywieniowych polskiej młodzieży.
Tytuł całości: W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
Opis fizyczny: s. 32.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
19/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski.
Tytuł oryginału: Czynniki wpływające na zachowania młodych konsumentów.
Tytuł całości: W: XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN : Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy, Lublin, 10-11 września 2002
Opis fizyczny: s. 346 : abstr. P-V-2.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
20/45
Autorzy: Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Preferences, consumption and choice factors for milk and its products among school children.
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2002 : Vol. 11/52, nr 2, s. 81-86, il., bibliogr. 20 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
21/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Preferencje żywieniowe produktów pochodzenia roślinnego w grupie młodziezy szkolnej.
Tytuł całości: W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
Opis fizyczny: s. 60-61.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
22/45
Autorzy: Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska.
Tytuł oryginału: Sieci neuronowe jako narzędzie w analizie i przewidywaniu zachowań zywieniowych polskiej młodzieży.
Tytuł całości: W: V Krajowe Warsztaty Żywieniowe : zwyczaje żywieniowe Polaków - uwarunkowania i konsekwencje zdrowotne, Poznań, 4-6 września 2002 roku
Opis fizyczny: s. 31.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
23/45
Autorzy: J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, L[idia] Wądołowska, E. Babicz-Zielinska [Babicz-Zielińska].
Tytuł oryginału: The intake of selected minerals in daily food rations taken by Polish adolescents.
Czasopismo: Mikroelem. Med. (Moskva)
Szczegóły: 2002 : T. 3, nr 2, s. 86-87, [poster]
Uwagi: 7th International Symposium on Metal Ions in Biology and Medicine, Saint Petersburg, Russia, May 5-9, 2002.
Charakt. formalna: SZZ
Charakt. OPI: AWZ
24/45
Autorzy: J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, L[idia] Wadolowska, E[wa] Babicz-Zielinska [Babicz-Zielińska].
Tytuł oryginału: The intake of selected minerals in daily food rations taken by Polish adolescents.
Tytuł całości: W: Metal ions in biology and medicine Vol. 7 / Ed. by Lylia Khassanova, Philippe Collery, Ivan Maymard, Zilara Khassanova, Jean-Claude Etienne.
Adres wydawniczy: Paris : John Libbey Eurotext, 2002
Opis fizyczny: s. 473-475 : bibliogr., abstr.
Uwagi: Proceedings of the Seventh International Symposium on Metal Ions in Biology and Medicine held in Saint Petersburg State University, Saint Petersburg, Russia, on May 5-9, 2002.
Seria: Metal Ions
p-ISBN: 2-7420-0429-7

Charakt. formalna: RZZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: RMZ
25/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski.
Tytuł oryginału: Wpływ wieku i płci mieszkańców Szczecina na preferencje dla produktów zbożowych.
Tytuł angielski: Effect of age and sex of persons from szczecin on preferences for cereals products.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2002 : R. 29 supl., s. 340-344, bibliogr. 11 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
26/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Wpływ wieku i płci mieszkańców Szczecina na preferencje dla warzyw i owoców.
Tytuł angielski: Effect of age and sex of persons from Szczecin on preferences for vegetables and fruits.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2002 : R. 29 supl., s. 334-339, bibliogr. 11 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
27/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Wpływ wieku i stanu fizjologicznego na preferencje produktów mlecznych wśród kobiet.
Tytuł całości: W: VIII Sesja Naukowa : Postęp w technologii, technice i organizacji mleczarstwa, Olsztyn, 21-22.02.2002
Opis fizyczny: s. 533-538 : bibliogr., streszcz.
Charakt. formalna: RZP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: RMP
28/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Wpływ wieku i stanu fizjologicznego na preferencje produktów mlecznych wśród kobiet.
Czasopismo: Prz. Mleczarski
Szczegóły: 2002 : nr 10, s. 460-461, il., bibliogr. 8 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
29/45
Autorzy: Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Zastosowanie metody analizy skupień w ocenie zachowań żywieniowych młodzieży.
Tytuł angielski: Cluster analysis the evaluation of nutritional behaviour of Polish youth.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2002 : R. 29 supl., s. 319-327, il., bibliogr. 16 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
30/45
Autorzy: Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Zastosowanie sieci neuronowych w przewidywaniu częstości spożycia produktów mlecznych w oparciu o ich preferencje pokarmowe i ważkość czynników wyboru.
Tytuł angielski: The neural networks application in diary products intake frequency prediction based on their food preferences and the choice factors significance.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2002 : R. 29 supl., s. 328-333, il., bibliogr. 9 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
31/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Czynniki wpływające na preferencje produktów zbożowych wśród młodzieży szczecińskiej.
Tytuł angielski: The factors influencing the preferences for cereals among young people of Szczecin.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2001 : R. 28 supl., s. 502-507, il., bibliogr. 13 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
32/45
Autorzy: Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Czynniki wpływające na wybór produktów mlecznych wśród 16-letniej młodzieży.
Tytuł angielski: Factors influencing the choices of dairy products among 16-year-old young people.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2001 : R. 28 supl., s. 525-531, il., 17 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
33/45
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Czynniki wpływające na wybór warzyw i owoców wśród młodzieży szczecińskiej.
Tytuł angielski: Factors influencing the choice of vegetables and fruits among young people of Szczecin.
Tytuł całości: W: Farmacja w XXI wieku : XVIII Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego, Poznań, 19-22 września 2001. T. 1 : streszczenia / [oprac. red. Edmund Grześkowiak, Jan Pawlaczyk].
Adres wydawniczy: Poznań : Kontekst, 2001
Opis fizyczny: s. 276-277 : abstr. S.4. P-25.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
34/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski.
Tytuł oryginału: Food preference as a regulating factor of food consumption.
Tytuł całości: W: Molecular and physiological aspects of regulatory processes of the organism : materials of 10th International Symposium of Polish Network of Molecular and Cellular Biology UNESCO/PAS, Cracow, June 5-6, 2001 / ed. by Henryk Lach.
Adres wydawniczy: Cracow : Cracov Pedagogical University, 2001
Opis fizyczny: s. 22-24 : il.
Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
35/45
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski.
Tytuł oryginału: Preferences of grain legumes among Polish adolescents.
Tytuł całości: W: 4th European Conference on Grain Legumes : Towards the sustanaible production of healthy food, feed and on novel products, Cracow - Poland, 8-12 July 2001 : proceedings : editor AEP
Opis fizyczny: s. 414 : il., bibliogr. 3 poz., summ.
Charakt. formalna: RZM
Charakt. OPI: APZ
36/45
Autorzy: M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, A. Malec, E[wa] Babicz-Zielińska, J[uliusz] Przysławski, L[idia] Wądołowska, J. Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Preferencje i czynniki wyboru produktów zbożowych nisko- i wysokobłonnikowych w aspekcie profilaktyki miażdżycy.
Tytuł angielski: Preferences and factors influencing the choice of cereals with low and high content of dietary fiber with respect to atherosclerosis prevention.
Czasopismo: Czynniki Ryzyka
Szczegóły: 2001 : nr 3-4, s. 30, abstr. 6
Uwagi: IX Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą, Krąg koło Koszalina, 25-28 października 2001.
Charakt. formalna: SZP
37/45
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Anna Malec, Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Preferencje produktów zbożowych wśród studentów krakowskich.
Tytuł angielski: Preferences for cereals among the students of Cracow.
Tytuł całości: W: Żywność w początkowym i zaawansowanym okresie życia człowieka : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 11-12 czerwca 2001 r.
Opis fizyczny: s. 123-124.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
38/45
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska.
Tytuł oryginału: Sieci neuronowe - nowe narzędzie w analizie danych w naukach żywieniowych.
Tytuł angielski: Neural networks - a new instrument in the analysis of data in nutrition sciences.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2001 : R. 28 supl., s. 898-903, bibliogr. 23 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
39/45
Autorzy: L[idia] Wądołowska, J[uliusz] Przysławski, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, M. Słowińska, E[wa] Babicz-Zielińska.
Tytuł oryginału: The intake of antioxidative vitamins in polish elderly diets and some socio-economic factors.
Tytuł całości: W: 8th Symposium : vitamins and additives in nutrition of man and animal, Jena/Thuringia, September 26th-27th, 2001 : abstracts
Opis fizyczny: s. 16.
Charakt. formalna: SZZ
Charakt. OPI: AWZ
40/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Preferences and choice factors for fats among female students of some Polish Universities. (Preferencje i czynniki wyboru t3uszczów woród studentek wybranych polskich uczelni).
Czasopismo: Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Szczegóły: 2000 : Vol. 9/50, nr 1, s. 51-55, il., bibliogr. 16 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
41/45
Autorzy: E[wa] Babicz-Zielińska, L[idia] Wądołowska, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, J[uliusz] Przysławski.
Tytuł oryginału: Preferencje i spożycie mleka i jego przetworów wśród młodzieży polskiej.
Tytuł angielski: The preferences and consumption of milk and other dairy products among Polish young people .
Tytuł całości: W: Konsument żywności i jego zachowania rynkowe : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Warszawa 12-13 października 2000 / pod red. Krystyny Gutkowskiej i Ireny Ozimek. - Warszawa : Wydaw. SGGW 2000.
Opis fizyczny: s. 254-256 : il., bibliogr. 7 poz.
Uwagi: ISBN 83-7244-144-8.
Charakt. formalna: RZP
Charakt. merytoryczna: ORG
42/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Maria Śmiechowska.
Tytuł oryginału: Wpływ miejsca studiów na preferencje tłuszczów wśród młodych kobiet.
Tytuł angielski: The influence of the place of residence on fat preferences among young female university students.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2000 : R. 27 supl., s. 194-196, il., bibliogr. 7 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 2.000
43/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Małgorzata A. Słowińska.
Tytuł oryginału: Czynniki wpływające na wybór tłuszczów w środowisku studentek wybranych uczelni w Polsce.
Tytuł angielski: The factors which influence the selection of fats in a group of female students of selected Universities in Poland.
Tytuł całości: W: Sympozjum Jakość zdrowotna żywności i żywienia, Białystok, 16-17 września 1999
Opis fizyczny: s. 56 : abstr. A-17.
Charakt. formalna: SZP
44/45
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Juliusz Przysławski, Lidia Wądołowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Regional differences in preferences of fats among female students. (Różnice regionalne w preferencjach tłuszczów u studentek).
Tytuł całości: W: Proceedings of the 12th IGWT Symposium, Poznań - Gdynia, Poland, September 5-11, 1999. Vol. 1 : Quality for the XXIst century / ed. by Anna Kozioł, Bogumił Łączkowski, Andrzej Sobczyński, chief editor Wojciech Zmudziński.
Opis fizyczny: s. 120-124 : il., bibliogr. 10 poz., abstr.
Charakt. formalna: RZP
45/45
Autorzy: E[wa] Babicz-Zielińska, J[uliusz] Przysławski, L[idia] Wądołowska, M[ałgorzata] Schlegel-Zawadzka, M. Śmiechowska.
Tytuł oryginału: Wpływ miejsca studiów na preferencje tłuszczów wśród młodych kobiet.
Tytuł angielski: The influence of place of study on the preferences for fats in young women.
Tytuł całości: W: Krajowa Konferencja Naukowa "Higiena żywności i żywienia podstawą zdrowia", Szklarska Poręba, 22-24 wrzesień 1999 roku : materiały
Opis fizyczny: s. 112.
Charakt. formalna: SZP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ