Bibliografia UJ CM




Zapytanie: TRAKHTENBERG SIMON
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/8
Autorzy: Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Jacek Namiesnik, Jerzy Drzewiecki, Yong-Seo Park, Zofia Zachwieja, Pawel Zagrodzki, Arkadi Gorinstein, Simon Trakhtenberg, Shela Gorinstein.
Tytuł oryginału: Nutritional properties of mussels Mytilus galloprovincialis.
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2008 : Vol. 227, nr 4, s. 1251-1258, il., bibliogr. 41 poz., abstr.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
2/8
Autorzy: Shela Gorinstein, Maria Leontowicz, Hanna Leontowicz, Zenon Jastrzebski, Jerzy Drzewiecki, Jacek Namiesnik, Zofia Zachwieja, Henryk Barton [Bartoń], Zev Tashma, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg.
Tytuł oryginału: Dose-dependent influence of commercial garlic (Allium sativum) on rats fed cholesterol-containing diet.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2006 : Vol. 54, nr 11, s. 4022-4027, bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.322
Punktacja MNiSW: 24.000
3/8
Autorzy: Shela Gorinstein, Jerzy Drzewiecki, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Katarzyna Najman, Zenon Jastrzebski, Zofia Zachwieja, Henryk Barton [Bartoń], Boris Shtabsky, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg.
Tytuł oryginału: Comparison of the Bioactive Compounds and Antioxidant Potentials of Fresh and Cooked Polish, Ukrainian, and Israeli Garlic.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2005 : Vol. 53, nr 7, s. 2726-2732, bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.507
Punktacja MNiSW: 24.000
4/8
Autorzy: S.T. Jung, Y.S. Park, Z[ofia] Zachwieja, M[aria] Folta, H[enryk] Barton [Bartoń], J[adwiga] Piotrowicz, E. Katrich, S[imon] Trakhtenberg, S[hela] Gorinstein.
Tytuł oryginału: Some essential phytochemicals and the antioxidant potential in fresh and dried persimmon.
Czasopismo: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Szczegóły: 2005 : Vol. 56, nr 2, s. 105-113, il., bibliogr. 33 poz., abstr.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 15.000
5/8
Autorzy: Shela Gorinstein, Ratiporn Haruenkit, Yong-Seo Park, Soon-Teck Jung, Zofia Zachwieja, Zenon Jastrzebski, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg, Olga Martin Belloso.
Tytuł oryginału: Bioactive compounds and antioxidant potential in fresh and dried Jaffa((R)) sweeties, a new kind of citrus fruit.
Czasopismo: Journal of the Science of Food and Agriculture
Szczegóły: 2004 : Vol. 84, nr 12, s. 1459-1463, il., bibliogr. 28 poz., abstr.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.871
Punktacja MNiSW: 8.000
6/8
Autorzy: Shela Gorinstein, Zofia Zachwieja, Elena Katrich, Elke Pawelzik, Ratiporn Haruenkit, Simon Trakhtenberg, Olga Martin-Belloso.
Tytuł oryginału: Comparison of the contents of the main antioxidant compounds and the antioxidant activity of white grapefruit and his new hybrid.
Czasopismo: Food Science & Technology
Szczegóły: 2004 : Vol. 37, nr 3, s. 337-343, bibliogr. 41 poz., abstr.
Uwagi: LWT - Food Science and Technology.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.818
Punktacja MNiSW: 8.000
7/8
Autorzy: Shela Gorinstein, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Antonin Lojek, Milan Ciz, Ryszard Krzeminski, Zofia Zachwieja, Zenon Jastrzebski, Efren Delgado-Licon, Olga Martin-Belloso, Simon Trakhtenberg.
Tytuł oryginału: Seed oils improve lipid metabolism and increase antioxidant potential in rats fed diets containing cholesterol.
Czasopismo: Nutr. Res.
Szczegóły: 2003 : Vol. 23, nr 3, s. 317-330, il., bibliogr. 40 poz., abstr.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.717
Punktacja MNiSW: 8.000
8/8
Autorzy: Shela Gorinstein, Zofia Zachwieja, Maria Folta, Henryk Barton [Bartoń], Jadwiga Piotrowicz, Marina Zemser, Moshe Weisz, Simon Trakhtenberg, Olga Martin-Belloso.
Tytuł oryginału: Comparative contents of dietary fiber, total phenolics, and minerals in persimmons and apples.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2001 : Vol. 49, nr 2, s. 952-957, il., bibliogr. 43 poz.
Charakt. formalna: AZ
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.576
Punktacja MNiSW: 10.000
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ