Bibliografia UJ CM




Zapytanie: KORUS JAROSŁAW
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/5
Autorzy: Dorota Gumul, Jarosław Korus, Kamila Czechowska, Henryk Bartoń, Maria Fołta.
Tytuł oryginału: The impact of extrusion on the content of polyphenols and antioxidant activity of rye grains (Secale cereale L.).
Czasopismo: Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria
Szczegóły: 2010 : Vol. 9, nr 3, s. 319-330, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730

Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UJ CM
2/5
Autorzy: Jarosław Korus, Dorota Gumul, Maria Fołta, Henryk Bartoń.
Tytuł oryginału: Antioxidant and antiradical activity of raw and extruded common beans.
Czasopismo: Electron. J. Pol. Agric. Univ.
Szczegóły: 2007 : Vol. 10, nr 4, bibliogr. 22 poz., abstr.
Uwagi: Artkuł dostępny: www.ejpau.media.pl/volume10/issue4/art-06.html.
p-ISSN: 1505-0297

Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
3/5
Autorzy: Maciej Gawlik, Małgorzata Gawlik, Henryk Bartoń, Joanna Chłopicka, Maria Fołta, Jarosław Korus, Mirosław Krośniak, Paweł Zagrodzki, Zofia Zachwieja.
Tytuł oryginału: Podatność erytrocytów szczura na peroksydację lipidów in vitro jako biomarker bariery antyoksydacyjnej.
Tytuł angielski: The vulnerability of rat erythrocytes to lipid peroxidation in vitro as a biomarker of antioxidative barrier.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 103 : abstr. P 90.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
4/5
Autorzy: Dorota Gumul, Jarosław Korus, Bohdan Achremowicz, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Kamila Czechowska.
Tytuł oryginału: Wpływ procesu ekstruzji na zawartość polifenoli oraz aktywność przeciwutleniająca ziaren zyta (secale cereale).
Tytuł angielski: Influence of the extrusion on phenolic content and antioxidant activity of rye grains.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 54 : abstr. P 39.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
5/5
Autorzy: Joanna Chłopicka, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik, Mirosław Krośniak, Paweł Zagrodzki, Paweł Paśko, Dorota Gumul, Jarosław Korus, Iwona Zagrodnik.
Tytuł oryginału: Influence of buckwheat seeds and sprouts based diet on antioxidant status of high fructose-fed rats.
Tytuł całości: W: Molecular and physiological aspects of regulatory processes of the organism : materials of 15th International Symposium of Polish Network of Molecular and Cellular Biology UNESCO/PAS, Cracow, June 1-2, 2006 / ed. by Henryk Lach ; Pedagogical University of Cracow.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe AP, 2006
Opis fizyczny: s. 93-95 : abstr.
Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ