Bibliografia UJ CM




Zapytanie: KAWECKA AGNIESZKA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/6
Autorzy: Wiktoria Grzebieniarz, Joanna Tkaczewska, Lesław Juszczak, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Nikola Nowak, Paulina Guzik, Mirosław Kasprzak, Magdalena Janik, Ewelina Jamróz.
Tytuł oryginału: The influence of aqueous butterfly pea (Clitoria ternatea) flower extract on active and intelligent properties of furcellaran Double-Layered films - in vitro and in vivo research
Czasopismo: Food Chemistry
Szczegóły: 2023 : Vol. 413, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Wiktoria Grzebieniarz
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY-NC-ND 4.0

p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 8.800
Punktacja MNiSW: 200.000
Praca afiliowana przez UJ CM
2/6
Autorzy: Ewelina Jamróz, Magdalena Janik, Luis Marangoni, Jr., Ronierik Pioli Vieira, Joanna Tkaczewska, Agnieszka Kawecka, Michał Szuwarzyński, Tomasz Mazur, Joanna Maria Jasińska, Paweł Krzyściak, Lesław Juszczak.
Tytuł oryginału: Double-layered films based on furcellaran, chitosan, and gelatin hydrolysates enriched with AgNPs in Yerba Mate extract, montmorillonite, and curcumin with rosemary essential oil
Czasopismo: Polymers
Szczegóły: 2022 : Vol. 14, nr 20, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

e-ISSN: 2073-4360

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 5.000
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UJ CM
3/6
Autorzy: Ewelina Jamróz, Agnieszka Cabaj, Joanna Tkaczewska, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Michał Szuwarzyński, Tomasz Mazur, Lesław Juszczak.
Tytuł oryginału: Incorporation of curcumin extract with lemongrass essential oil into the middle layer of triple-layered films based on furcellaran/chitosan/gelatin hydrolysates - in vitro and in vivo studies on active and intelligent properties.
Czasopismo: Food Chemistry
Szczegóły: 2022 : Vol. 402, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 8.800
Punktacja MNiSW: 200.000
Praca afiliowana przez UJ CM
4/6
Autorzy: Ewelina Jamróz, Joanna Tkaczewska, Lesław Juszczak, Małgorzata Zimowska, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Magdalena Skóra.
Tytuł oryginału: The influence of lingonberry extract on the properties of novel, double-layered biopolymer films based on furcellaran, CMC and a gelatin hydrolysate.
Czasopismo: Food Hydrocolloids
Szczegóły: 2022 : Vol. 124, Part B, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0268-005X
e-ISSN: 1873-7137

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 10.700
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UJ CM
5/6
Autorzy: Agnieszka Pluta-Kubica, Ewelina Jamróz, Agnieszka Kawecka, Lesław Juszczak, Paweł Krzyściak.
Tytuł oryginału: Active edible furcellaran/whey protein films with yerba mate and white tea extracts : Preparation, characterization and its application to fresh soft rennet-curd cheese.
Czasopismo: International Journal of Biological Macromolecules
Szczegóły: 2020 : Vol. 155, s.1307-1316, il., bibliogr. 63 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agnieszka Pluta-Kubica.
p-ISSN: 0141-8130

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 6.953
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UJ CM
6/6
Autorzy: Ewelina Jamróz, Gohar Khachatryan, Pavel Kopel, Lesław Juszczak, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Mateusz Kucharek, Zuzanna Bębenek, Małgorzata Zimowska.
Tytuł oryginału: Furcellaran nanocomposite films : The effect of nanofillers on the structural, thermal, mechanical and antimicrobial properties of biopolymer films.
Czasopismo: Carbohydrate Polymers
Szczegóły: 2020 : Vol. 240, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
p-ISSN: 0144-8617

Charakt. formalna: AZ
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: AIF
Wskaźnik Impact Factor ISI: 9.381
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UJ CM
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ