Bibliografia UJ CM




Zapytanie: GUMUL DOROTA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/7
Autorzy: Dorota Gumul, Jarosław Korus, Kamila Czechowska, Henryk Bartoń, Maria Fołta.
Tytuł oryginału: The impact of extrusion on the content of polyphenols and antioxidant activity of rye grains (Secale cereale L.).
Czasopismo: Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria
Szczegóły: 2010 : Vol. 9, nr 3, s. 319-330, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730

Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UJ CM
2/7
Autorzy: Henryk Bartoń, Maria Fołta, Dorota Gumul, Jarosław Kurus, Paweł Paśko, Paweł Zagrodzki, Mirosław Krośniak, Zofia Zachwieja, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik.
Tytuł oryginału: Influence of rye extrudate on antioxidant and biochemical parameters of plasma and erythocytes in high-fructose-diet fed rats.
Tytuł całości: W: Molecular and physiological aspects of regulatory processes of the organism : materials of 18th International Symposium of Polish Network of Molecular and Cellular Biology / ed. by Henryk Lach ; Józef Dietl Malopolska Higher Vocational School in Cracow. - Kraków : [s.n.], 2009 (Kraków Zespół Poligrafii UP
Opis fizyczny: s. 29-31 : bibliogr.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
Praca afiliowana przez UJ CM
3/7
Autorzy: Jarosław Korus, Dorota Gumul, Maria Fołta, Henryk Bartoń.
Tytuł oryginału: Antioxidant and antiradical activity of raw and extruded common beans.
Czasopismo: Electron. J. Pol. Agric. Univ.
Szczegóły: 2007 : Vol. 10, nr 4, bibliogr. 22 poz., abstr.
Uwagi: Artkuł dostępny: www.ejpau.media.pl/volume10/issue4/art-06.html.
p-ISSN: 1505-0297

Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
4/7
Autorzy: Dorota Gumul, Jarosław Korus, Bohdan Achremowicz, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Kamila Czechowska.
Tytuł oryginału: Wpływ procesu ekstruzji na zawartość polifenoli oraz aktywność przeciwutleniająca ziaren zyta (secale cereale).
Tytuł angielski: Influence of the extrusion on phenolic content and antioxidant activity of rye grains.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 54 : abstr. P 39.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
5/7
Autorzy: Joanna Chłopicka, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Małgorzata Gawlik, Maciej Gawlik, Mirosław Krośniak, Paweł Zagrodzki, Paweł Paśko, Dorota Gumul, Jarosław Korus, Iwona Zagrodnik.
Tytuł oryginału: Influence of buckwheat seeds and sprouts based diet on antioxidant status of high fructose-fed rats.
Tytuł całości: W: Molecular and physiological aspects of regulatory processes of the organism : materials of 15th International Symposium of Polish Network of Molecular and Cellular Biology UNESCO/PAS, Cracow, June 1-2, 2006 / ed. by Henryk Lach ; Pedagogical University of Cracow.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe AP, 2006
Opis fizyczny: s. 93-95 : abstr.
Charakt. formalna: SZM
Charakt. OPI: AWZ
6/7
Autorzy: Henryk J. Bartoń, Maria Fołta, Joanna Chłopicka, Zofia Zachwieja, Dorota Gumul.
Tytuł oryginału: Badania aktywności przeciwutleniającej nasion pięciu odmian gryki (Fagopyrum esculentum Moench).
Tytuł angielski: Antioxidant activity of five varieties of buckwheat seeds (Fagopyrum esculentum Moench).
Czasopismo: Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Szczegóły: 2005 : T. 38 supl., s. 71-74, bibliogr. 13 poz., summ.
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Żywność, żywienie - nowe wyzwania, Białystok, 23-24 czerwca, 2005.
Charakt. formalna: RZP
Charakt. merytoryczna: ORG
Charakt. OPI: KBN
Punktacja MNiSW: 4.000
7/7
Autorzy: Henryk J. Bartoń, Maria Fołta, Joanna Chłopicka, Zofia Zachwieja, Dorota Gumul.
Tytuł oryginału: Badania aktywności przeciwutleniającej nasion pięciu odmian gryki (Fagopyrum esculentum Moench).
Tytuł angielski: Antioxidant activity of five varieties of buckwheat seeds (Fagopyrum esculentum Moench).
Tytuł całości: W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, żywienie - nowe wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca, 2005 : streszczenia plakatów i referatów
Opis fizyczny: s. 40 : abstr. R/III/A.1.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ