Bibliografia UJ CM




Zapytanie: ( EUROPEAN FOOD RESEARCH TECHNOLOGY )
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/10
Autorzy: Paweł Zagrodzki, Michał Jancik, Wioleta Piątek, Maria Fołta, Justyna Dobrowolska-Iwanek.
Tytuł oryginału: Changes in selected chemical and sensory parameters during aging of red wines produced in Poland
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2023 : Vol. 249, nr 7, s. 1915-1924, il., bibliogr. 37 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Justyna Dobrowolska-Iwanek
Uwagi: Online First 2023-04-25
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.300
Punktacja MNiSW: 70.000
Adres url:

Pełny tekst


2/10
Autorzy: Justyna Dobrowolska-Iwanek, Mateusz Kwit, Maria Fołta, Marcelina Rusin, Agnieszka Galanty, Paweł Zagrodzki.
Tytuł oryginału: Chemical analysis of selected meads produced in Poland
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2023, il., bibliogr. 29 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Justyna Dobrowolska-Iwanek
Uwagi: Online First 2023-07-01
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: w druku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.300
Punktacja MNiSW: 70.000
Adres url:

Pełny tekst


3/10
Autorzy: Adrian Podkowa, Agata Kryczyk-Poprawa, Wlodzimierz Opoka, Bozena Muszyńska.
Tytuł oryginału: Culinary - medicinal mushrooms : a review of organic compounds and bioelements with antioxidant activity.
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2021, il., bibliogr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca poglądowa
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.498
Punktacja MNiSW: 70.000
Adres url:

Pełny tekst


4/10
Autorzy: Katarzyna Kała, Agata Kryczyk-Poprawa, Aleksandra Rzewińska, Bożena Muszyńska.
Tytuł oryginału: Fruiting bodies of selected edible mushrooms as a potential source of lovastatin.
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2020 : Vol. 246, nr 4, s. 713-722, il., bibliogr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agata Kryczyk-Poprawa.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.998
Punktacja MNiSW: 70.000
Adres url:

Pełny tekst


5/10
Autorzy: Bożena Muszyńska, Joanna Argasińska, Włodzimierz Opoka.
Tytuł oryginału: Update the comments on "Study of biological activity of Tricholoma equestre fruiting bodies and their safety for human". [Letter to the editor].
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2019 : Vol. 245, nr 8, s. 1783-1785, bibliogr. 18 poz.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska.

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: list do redakcji
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.366
Punktacja MNiSW: 70.000
Adres url: *

Pełny tekst


6/10
Autorzy: Kinga Dziadek, Aneta Kopeć, Ewa Piątkowska, Teresa Leszczyńska, Elżbieta Pisulewska, Robert Witkowicz, Beata Bystrowska, Renata Francik.
Tytuł oryginału: Identification of polyphenolic compounds and determination of antioxidant activity in extracts and infusions of buckwheat leaves.
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2018 : Vol. 244, nr 2, s. 333-343, il., bibliogr. 34 poz., abstr.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Aneta Kopeć.

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 30.000
Inne bazy podające opis: Scopus ; Web of Science Core Collection
Adres url:

Pełny tekst


7/10
Autorzy: Bożena Muszyńska, Katarzyna Kała, Jelena Radović, Katarzyna Sułkowska-Ziaja, Agata Krakowska, Joanna Gdula-Argasińska, Włodzimierz Opoka, Tatjana Kundaković.
Tytuł oryginału: Study of biological activity of Tricholoma equestre fruiting bodies and their safety for human.
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2018 : Vol. 244, nr 12, s. 2255-2264, il., bibliogr. 31 poz., abstr.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska.

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 30.000
Inne bazy podające opis: Scopus ; Web of Science Core Collection
Adres url:

Pełny tekst


8/10
Autorzy: Agnieszka Szopa, Adam Kokotkiewicz, Paweł Kubica, Piotr Banaszczak, Agnieszka Wojtanowska-Krośniak, Mirosław Krośniak, Urszula Marzec-Wróblewska, Anna Badura, Paweł Zagrodzki, Adam Bucinski, Maria Luczkiewicz, Halina Ekiert.
Tytuł oryginału: Comparative analysis of different groups of phenolic compounds in fruit and leaf extracts of Aronia sp.: A. melanocarpa, A. arbutifolia, and A. xprunifolia and their antioxidant activities.
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2017 : Vol. 243, nr 9, s. 1645-1657, il., bibliogr. 50 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agnieszka Szopa.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Uwagi: Data udostępnienia w sposób otwarty: 2017-03-27

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 30.000
Inne bazy podające opis: Scopus ; Web of Science Core Collection
Adres url:

Pełny tekst


9/10
Autorzy: Bożena Muszyńska, Joanna Piotrowska, Agata Krakowska, Anna Gruba, Katarzyna Kała, Katarzyna Sułkowska-Ziaja, Agata Kryczyk, Włodzimierz Opoka.
Tytuł oryginału: Study of physiologically active components in different parts of fruiting bodies of varieties of Agaricus bisporus (white mushroom).
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2017 : Vol. 243, nr 12, s. 2135-2145, il., bibliogr. 39 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Uwagi: Data udostępnienia w sposób otwarty: 2017-05-27

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 30.000
Inne bazy podające opis: Scopus ; Web of Science Core Collection
Adres url:

Pełny tekst


10/10
Autorzy: Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Jacek Namiesnik, Jerzy Drzewiecki, Yong-Seo Park, Zofia Zachwieja, Pawel Zagrodzki, Arkadi Gorinstein, Simon Trakhtenberg, Shela Gorinstein.
Tytuł oryginału: Nutritional properties of mussels Mytilus galloprovincialis.
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2008 : Vol. 227, nr 4, s. 1251-1258, il., bibliogr. 41 poz., abstr.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ