Bibliografia UJ CM




Zapytanie: ( NATURALNE PRZECIWUTLENIACZE OD SUROWCA DO ORGANIZMU KONFERENCJA NAUKOWA POZNAŃ )
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/9
Autorzy: Henryk Bartoń, Maria Fołta.
Tytuł oryginału: Krok w kierunku standaryzacji : modyfikacje metod (FRAP, DPPH, ABTS) i nowe parametry aktywności antyoksydacyjnej.
Tytuł angielski: Towards standarization : modification of methods (FRAP, DPPH, ABTS) and new parameters of antioxidant activity.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 151-152 : abstr. P 136.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
2/9
Autorzy: Anna Lebiedzińska, Paweł Paśko, Henryk Bartoń, Jan Szczypski, Piotr Szefer.
Tytuł oryginału: Mąka winogronowa źródłem antyoksydantów i witamin grupy B.
Tytuł angielski: Grape flour as source of antioxidants and vitamins B.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 35-36 : abstr. P19.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
3/9
Autorzy: Aldona Dembińska-Kieć.
Tytuł oryginału: Nutrigenomika a "przeciwutleniacze".
Tytuł angielski: Nutrigenomics and antioxidants.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 15-16.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
4/9
Autorzy: Małgorzata Gawlik, Agnieszka Księżniak.
Tytuł oryginału: Ocena właściwości antyoksydcyjnych win gronowych produkcji domowej.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 82 : abstr. P 69.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
5/9
Autorzy: Maciej Gawlik, Małgorzata Gawlik, Henryk Bartoń, Joanna Chłopicka, Maria Fołta, Jarosław Korus, Mirosław Krośniak, Paweł Zagrodzki, Zofia Zachwieja.
Tytuł oryginału: Podatność erytrocytów szczura na peroksydację lipidów in vitro jako biomarker bariery antyoksydacyjnej.
Tytuł angielski: The vulnerability of rat erythrocytes to lipid peroxidation in vitro as a biomarker of antioxidative barrier.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 103 : abstr. P 90.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
6/9
Autorzy: P[aweł] Paśko, H[enryk] Bartoń, P[aweł] Zagrodzki, M[irosław] Krośniak, M[aria] Fołta, J[oanna] Chłopicka, Z[ofia] Zachwieja, M[ałgorzata] B. Gawlik, M[aciej] T. Gawlik, D. Gumul, J. Korus.
Tytuł oryginału: Wpływ dodatku fruktozy do paszy zawierającej produkty o wysokiej aktywności antyoksydacyjnej na wybrane parametry metabolizmu szczurów.
Tytuł angielski: Influence of fructose additive to rat fodder containing products of high antioxidant activity on selected metabolic parameters of rats.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 101 : abstr. P 88.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
7/9
Autorzy: Dorota Gumul, Jarosław Korus, Bohdan Achremowicz, Henryk Bartoń, Maria Fołta, Kamila Czechowska.
Tytuł oryginału: Wpływ procesu ekstruzji na zawartość polifenoli oraz aktywność przeciwutleniająca ziaren zyta (secale cereale).
Tytuł angielski: Influence of the extrusion on phenolic content and antioxidant activity of rye grains.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 54 : abstr. P 39.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
8/9
Autorzy: P[aweł] Zagrodzki, A. Joniec, M[ałgorzata] B. Gawlik, M[aciej] T. Gawlik, M[irosław] Krośniak, H[enryk] Bartoń, Z[ofia] Zachwieja, J[oanna] Chłopicka, M[aria] Fołta, D. Gumul, J. Korus.
Tytuł oryginału: Wybrane wskaźniki enzymatyczne w wysokofruktozowym modelu stresu oksydacyjnego u szczurów.
Tytuł angielski: Selected enzymatic indicators of high-fructose model of oxidative stress in rats.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 104 : abstr. P 91
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
9/9
Autorzy: P[aweł] Zagrodzki, A. Joniec, M[ałgorzata] B. Gawlik, M[aciej] T. Gawlik, M[irosław] Krośniak, H[enryk] Bartoń, Z[ofia] Zachwieja, J[oanna] Chłopicka, M[aria] Fołta, P[aweł] Paśko, D. Gumul, J. Korus.
Tytuł oryginału: Wybrane wskaźniki enzymatyczne w wysokofruktozowym modelu stresu oksydacyjnego u szczurów.
Tytuł całości: W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30 stycznia, 2007 : streszczenia
Opis fizyczny: s. 104 : abstr. P 91.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ