Bibliografia UJ CM




Zapytanie: ( WAGA J )
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/9
Autorzy: M[onika] Ziemianin, D[orota] Myszkowska, J. Waga, A. Skoczowski, E[wa] Czarnobilska.
Tytuł oryginału: Can the birch pollen be more aggressive in the polluted environments?
Czasopismo: Allergy
Szczegóły: 2020 : Vol. 75, Suppl. 104, s. 80, abstr. 0756.
Uwagi: European-Academy-of-Allergology-and-Clinical-Immunology Digital Congress (EAACI), London, England, June 06-08, 2020.
p-ISSN: 0105-4538

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe zagraniczne
Język publikacji: ENG
2/9
Autorzy: M[onika] Ziemianin, D[orota] Myszkowska, J. Waga, A. Skoczowski, E[wa] Czarnobilska.
Tytuł oryginału: Differentiation of birch pollen proteins and their subunits composition in relation to the air pollution level.
Czasopismo: Allergy
Szczegóły: 2019 : Vol. 74, suppl. 106, s. 276, abstr. PD0502
Uwagi: Congress of the European-Academy-of-Allergy-and-Clinical-Immunology (EAACI), Lisbon, Portugal, June 01-05, 2019.
p-ISSN: 0105-4538

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe zagraniczne
Język publikacji: ENG

Pełny tekst


3/9
Autorzy: J. Waga, J. Zientarski, A. Chmielewska, W[ojciech] Dyga, E[wa] Czarnobilska, K[rystyna] Obtułowicz.
Tytuł oryginału: Białka gliadynowe pszenicy jako czynniki chorobotwórcze w alergii pokarmowej.
Tytuł angielski: Wheat gliadin proteins as pathogenic factors in food allergy.
Tytuł całości: W: XI Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, Ossa, [k. Rawy Mazowieckiej] 12-15 września 2012 roku.
Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie o zasięgu międzynarodowym
Język publikacji: POL
4/9
Autorzy: J. Waga, J. Zientarski, K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo, M. Stachowicz.
Tytuł oryginału: Gladin immunoreactivity and dough rheological properties of winter wheat genotypes modified by thioredoxin.
Czasopismo: Cereal Chem.
Szczegóły: 2008 : Vol. 85, nr 4, s. 488-494, il., bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.274
Punktacja MNiSW: 20.000
5/9
Autorzy: B[arbara] Bilo, W[ojciech] Dyga, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Tytuł oryginału: Gluten allergy testing - usefulness of specific IgE to gluten and of skin prick test with the extract of gliadins.
Czasopismo: Allergy
Szczegóły: 2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 96, abstr. 219
Uwagi: XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe zagraniczne
Język publikacji: ENG
6/9
Autorzy: B[arbara] Bilo, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Tytuł oryginału: Specificity of immunoglobulin E binding with purified gliadin fractions.
Czasopismo: Allergy
Szczegóły: 2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 572, abstr. 1581
Uwagi: XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe zagraniczne
Język publikacji: ENG
7/9
Autorzy: B[arbara] Bilo, K[rystyna] Obtulowicz, J. Waga, J. Zientarski.
Tytuł oryginału: Thioredoxin decreases wheat gliadin immunoreactivity.
Czasopismo: Allergy
Szczegóły: 2008 : Vol. 63 suppl. 88, s. 63, abstr. 137
Uwagi: XXVII Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Imuunology, Barcelona, Spain, 7-11 June 2008.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe zagraniczne
Język publikacji: ENG
8/9
Autorzy: K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo, J. Waga, J. Zientarski.
Tytuł oryginału: Thioredoxin decreases wheat gliadin immunoreactivity.
Czasopismo: Central European Journal of Immunology
Szczegóły: 2008 : Vol. 33 suppl. 1, s. 143, abstr. 11.309
Uwagi: XIII Congress of Polish Society of Experimental nad Clinical Immunology, Kraków. 17-17, May 2008.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: ENG
9/9
Autorzy: J. Waga, J. Zientarski, K[rystyna] Obtułowicz, B[arbara] Bilo.
Tytuł oryginału: Charakterystyka wiązania immunoglobuliny E przez białka gliadynowe dwóch form pszenicy zwyczajnej (Triticum aestivum L.).
Tytuł całości: W: Alergeny i składniki powodujące nietolerancje pokarmowe występujące w surowcach roślinnych i żywności : I Krajowa Konferencja Naukowa, Olsztyn, 27-28 czerwca, 2005 : streszczenia wykładów i komunikatów
Opis fizyczny: s. 78 : abstr.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ