Bibliografia UJ CM




Zapytanie: J AGRIC FOOD CHEM
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/7
Autorzy: Ewa Stachowska, Jacek Kijowski, Violetta Dziedziejko, Aldona Siennicka, Dariusz Chlubek.
Tytuł oryginału: Conjugated Linoleic Acid Regulates Phosphorylation of PPARγ by Modulation of ERK 1/2 and p38 Signaling in Human Macrophages/ Fatty Acid-Laden Macrophages.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2011 : Vol. 59, nr 21, s. 11846-11852, il., bibliogr. 53 poz., abstr.
p-ISSN: 0021-8561

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.823
Punktacja MNiSW: 45.000

Pełny tekst


2/7
Autorzy: Henryk J. Barton.
Tytuł oryginału: A "zero sample contrentation approach" : standardization of methods for the estimation of total antioxidant activity by the use of extrapolation to zero sample concentration. A novel standard. 1. ABTS cation radical scavenging.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2010 : Vol. 58, nr 16, s. 8918-8926, il., bibliogr. 41 poz.
p-ISSN: 0021-8561

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.816
Punktacja MNiSW: 32.000

Pełny tekst


3/7
Autorzy: Shela Gorinstein, Maria Leontowicz, Hanna Leontowicz, Zenon Jastrzebski, Jerzy Drzewiecki, Jacek Namiesnik, Zofia Zachwieja, Henryk Barton [Bartoń], Zev Tashma, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg.
Tytuł oryginału: Dose-dependent influence of commercial garlic (Allium sativum) on rats fed cholesterol-containing diet.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2006 : Vol. 54, nr 11, s. 4022-4027, bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.322
Punktacja MNiSW: 24.000
Index Copernicus: 12.510
Adres url:


4/7
Autorzy: Shela Gorinstein, Jerzy Drzewiecki, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Katarzyna Najman, Zenon Jastrzebski, Zofia Zachwieja, Henryk Barton [Bartoń], Boris Shtabsky, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg.
Tytuł oryginału: Comparison of the Bioactive Compounds and Antioxidant Potentials of Fresh and Cooked Polish, Ukrainian, and Israeli Garlic.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2005 : Vol. 53, nr 7, s. 2726-2732, bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.507
Punktacja MNiSW: 24.000
Index Copernicus: 12.330


5/7
Autorzy: N. Al-Awwadi, J[aqueline] Azay, P[atrick] Poucheret, G. Cassanas, M[irosław] Krosniak, C. Auger, F[rancis] Gasc, J.M. Rouanet, G[erard] Cros, P.L. Teissedre.
Tytuł oryginału: Antidiabetic activity of red wine polyphenolic extract, ethanol, or both in streptozotocin-treated rats.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2004 : Vol. 52, nr 4, s. 1008-1016, bibliogr.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.327
Punktacja MNiSW: 11.000
Index Copernicus: 11.910
6/7
Autorzy: Nicolas Landrault, Patrick Poucheret, Jaqueline Azay, Miroslaw Krosniak, Francis Gasc, Cedric Jenin, Gerard Cros, Pierre-Louis Teissedre.
Tytuł oryginału: Effect of a polyphenols-enriched Chardonnay white wine in diabetic rats.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2003 : Vol. 51, nr 1, s. 311-318, il., bibliogr. 51 poz.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.102
Punktacja MNiSW: 11.000
7/7
Autorzy: Shela Gorinstein, Zofia Zachwieja, Maria Folta, Henryk Barton [Bartoń], Jadwiga Piotrowicz, Marina Zemser, Moshe Weisz, Simon Trakhtenberg, Olga Martin-Belloso.
Tytuł oryginału: Comparative contents of dietary fiber, total phenolics, and minerals in persimmons and apples.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2001 : Vol. 49, nr 2, s. 952-957, il., bibliogr. 43 poz.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.576
Punktacja MNiSW: 10.000
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ