Bibliografia UJ CM




Zapytanie: FOODS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/6
Autorzy: Justyna Dobrowolska-Iwanek, Paweł Zagrodzki, Agnieszka Galanty, Maria Fołta, Jadwiga Kryczyk-Kozioł, Marek Szlósarczyk, Pol Salvans Rubio, Isabel Saraiva de Carvalho, Paweł Paśko.
Tytuł oryginału: Determination of essential minerals and trace elements in edible sprouts from different botanical families - application of chemometric analysis
Czasopismo: Foods
Szczegóły: 2022 : Vol. 11, nr 3, il., bibliogr. 50 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Paweł Paśko
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

e-ISSN: 2304-8158

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.561
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


2/6
Autorzy: Agata Fijałkowska, Karol Jędrejko, Katarzyna Sułkowska-Ziaja, Marek Ziaja, Katarzyna Kała, Bożena Muszyńska.
Tytuł oryginału: Edible mushrooms as a potential component of dietary interventions for major depressive disorder
Czasopismo: Foods
Szczegóły: 2022 : Vol. 11, nr 10, il., bibliogr. 121 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agata Fijałkowska
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

e-ISSN: 2304-8158

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca poglądowa
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.561
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:

Pełny tekst


3/6
Autorzy: Karol Jerzy Jędrejko, Jan Lazur, Bożena Muszyńska.
Tytuł oryginału: Cordyceps militaris : an overview of Its chemical constituents in relation to biological activity
Czasopismo: Foods
Szczegóły: 2021 : Vol. 10, nr 11, il., bibliogr. 63 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Bożena Muszyńska
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 2304-8158

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca poglądowa
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.561
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


4/6
Autorzy: Agnieszka Wiesner, Mariusz Szuta, Agnieszka Galanty, Paweł Paśko.
Tytuł oryginału: Optimal Dosing Regimen of Osteoporosis Drugs in Relation to Food Intake as the Key for the Enhancement of the Treatment Effectiveness - A Concise Literature Review.
Czasopismo: Foods
Szczegóły: 2021 : Vol. 10, nr 4, il., bibliogr. 63 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Paweł Paśko.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 2304-8158

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca poglądowa
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.561
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


5/6
Autorzy: Agnieszka Micek, Justyna Godos, Achille Cernigliaro, Raffaele Ivan Cincione, Silvio Buscemi, Massimo Libra, Fabio Galvano, Giuseppe Grosso.
Tytuł oryginału: Polyphenol-Rich and Alcoholic Beverages and Metabolic Status in Adults Living in Sicily, Southern Italy.
Czasopismo: Foods
Szczegóły: 2021 : Vol. 10, nr 2, bibliogr. 67 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agnieszka Micek.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 2304-8158

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.561
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


6/6
Autorzy: Victoria Howatt, Anna Prokop-Dorner, Claudia Valli, Joanna Zajac, Malgorzata M. Bala, Pablo Alonso-Coello, Gordon H. Guyatt, Bradley C. Johnston.
Tytuł oryginału: Values and preferences related to cancer risk among red and processed meat eaters : a pilot cross-sectional study with semi-structured interviews.
Czasopismo: Foods
Szczegóły: 2021 : Vol. 10, nr 9, il., bibliogr. 25 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Bradley C. Johnston.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 2304-8158

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.561
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ