Bibliografia UJ CM




Zapytanie: XX OGÓLNOPOLSKIE SYMPOZJUM BROMATOLOGICZNE JAKOŚĆ ZDROWOTNA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENI
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/5
Autorzy: Paweł Paśko, Zofia Zachwieja.
Tytuł oryginału: Interakcje witaminy K z pożywieniem i lekami.
Tytuł angielski: Interaction of vitamin K with food and drugs.
Tytuł całości: W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
Opis fizyczny: s. 59 : abstr. KG-1.
Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
2/5
Autorzy: Paweł Zagrodzki.
Tytuł oryginału: Kwasy tłuszczowe n-3 i n-6, a parametry kognitywne i behawioralne u dzieci - przegląd literatury.
Tytuł angielski: Fatty acids n-3 and n-6, and cognitive and behavioral parameters in children - review of the literature.
Tytuł całości: W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
Opis fizyczny: s. 61 : abstr. KG-4.
Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
3/5
Autorzy: Mirosław Krośniak, Agnieszka Piotrowska, Jan Błaszczyk.
Tytuł oryginału: Potencjał antyoksydacyjny oraz kwasowość w zależności od odmiany i zastosowanej podkładki w jabłkach z okolic Krakowa.
Tytuł angielski: Antioxidant potential and total acidity of apples grown in Kraków region as influenced by cultivar and rootstock.
Tytuł całości: W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
Opis fizyczny: s. 118 : abstr. PF-5.
Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
4/5
Autorzy: Maria Fołta, Henryk Bartoń, Paweł Paśko, Paweł Zagrodzki, Mirosław Krośniak, Zofia Zachwieja.
Tytuł oryginału: Stres oksydacyjny i zaburzenia metaboliczne u szczurów w modelu wysokofruktozowym. Cz.II. Wpływ soku z aronii na wybrane parametry biochemiczne osocza.
Tytuł angielski: High fructose model of oxidative stress and metabolic disturbances in rats. Part II. Influence of chokeberry juice on some biochemical parameters of plasma.
Tytuł całości: W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
Opis fizyczny: s. 53-54 : abstr. KF-1.
Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
5/5
Autorzy: Jadwiga Piotrowicz, Paweł Zagrodzki.
Tytuł oryginału: Żywieniowe aspekty zwyrodnienia plamki związanego z wiekiem.
Tytuł angielski: AMD - age-related macular degeneration.
Tytuł całości: W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
Opis fizyczny: s. 61-62 : abstr. KG-5.
Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ