Bibliografia UJ CM




Zapytanie: LESZCZYŃSKA TERESA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/6
Autorzy: Barbara Borczak, Marek Sikora, Joanna Kapusta-Duch, Maria Fołta, Agnieszka Szewczyk, Gabriela Zięć, Ivo Doskocil, Teresa Leszczyńska.
Tytuł oryginału: Antioxidative properties and acrylamide content of functional wheat-flour cookies enriched with wild-grown fruits.
Czasopismo: Molecules
Szczegóły: 2022 : Vol. 27, nr 17, bibliogr. 85 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Barbara Borczak.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

e-ISSN: 1420-3049

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.600
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


2/6
Autorzy: Kinga Dziadek, Aneta Kopeć, Ewa Piątkowska, Teresa Leszczyńska, Elżbieta Pisulewska, Robert Witkowicz, Beata Bystrowska, Renata Francik.
Tytuł oryginału: Identification of polyphenolic compounds and determination of antioxidant activity in extracts and infusions of buckwheat leaves.
Czasopismo: European Food Research & Technology
Szczegóły: 2018 : Vol. 244, nr 2, s. 333-343, il., bibliogr. 34 poz., abstr.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Aneta Kopeć.

p-ISSN: 1438-2377

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 30.000
Inne bazy podające opis: Scopus ; Web of Science Core Collection
Adres url:

Pełny tekst


3/6
Autorzy: Aneta A. Koronowicz, Mariola Drozdowska, Barbara Wielgos, Ewelina Piasna-Słupecka, Dominik Domagała, Joanna Dulińska-Litewka, Teresa Leszczyńska.
Tytuł oryginału: The effect of "NutramilTM Complex," food for special medical purpose, on breast and prostate carcinoma cells.
Czasopismo: PLoS One
Szczegóły: 2018 : Vol. 13, nr 2 art. no. e0192860, s. 1-19, il., bibliogr. 61 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Aneta A. Koronowicz.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 1932-6203

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.776
Punktacja MNiSW: 40.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


4/6
Autorzy: Kinga Dziadek, Aneta Kopeć, Edyta Pastucha, Ewa Piątkowska, Teresa Leszczyńska, Elżbieta Pisulewska, Robert Witkowicz, Renata Francik.
Tytuł oryginału: Basic chemical composition and bioactive compounds content in selected cultivars of buckwheat whole seeds, dehulled seeds and hulls.
Czasopismo: Journal of Cereal Science
Szczegóły: 2016 : Vol. 69, nr 1, s. 1-8, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0733-5210

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.223
Punktacja MNiSW: 35.000
Adres url:

Pełny tekst


5/6
Autorzy: Aneta A. Koronowicz, Paula Banks, Dominik Domagała, Adam Master, Teresa Leszczyńska, Ewelina Piasna, Mariola Marynowska, Piotr Laidler.
Tytuł oryginału: Erratum to: Fatty acid extract from CLA-enriched egg yolks can mediate transcriptome reprogramming of MCF-7 cancer cells to prevent their growth and proliferation.
Czasopismo: Genes & Nutrition
Szczegóły: 2016 : Vol. 11, art. no. 24
Uwagi: Errata.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 1555-8932

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: korekta
Język publikacji: ENG
Adres url:
Streszczenie w PubMed:
DOI:
6/6
Autorzy: Aneta A. Koronowicz, Paula Banks, Dominik Domagała, Adam Master, Teresa Leszczyńska, Ewelina Piasna, Mariola Marynowska, Piotr Laidler.
Tytuł oryginału: Fatty acid extract from CLA-enriched egg yolks can mediate transcriptome reprogramming of MCF-7 cancer cells to prevent their growth and proliferation.
Czasopismo: Genes & Nutrition
Szczegóły: 2016 : Vol. 11, art. no. 22, s. 1-12, il., bibliogr. 79 poz., abstr.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
p-ISSN: 1555-8932

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.797
Punktacja MNiSW: 30.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ