Bibliografia UJ CM




Zapytanie: KIKOWSKA MAŁGORZATA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/4
Autorzy: Małgorzata Kikowska, Justyna Chanaj-Kaczmarek, Monika Derda, Anna Budzianowska, Barbara Thiem, Halina Ekiert, Agnieszka Szopa.
Tytuł oryginału: The evaluation of phenolic acids and flavonoids content and antiprotozoal activity of Eryngium species biomass produced by biotechnological methods.
Czasopismo: Molecules
Szczegóły: 2022 : Vol. 27, nr 2, il., bibliogr. 41 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Małgorzata Kikowska.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

e-ISSN: 1420-3049

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.927
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


2/4
Autorzy: Małgorzata Kikowska, Barbara Thiem, Karolina Jafernik, Marta Klimek-Szczykutowicz, Elżbieta Studzińska-Sroka, Halina Ekiert, Agnieszka Szopa.
Tytuł oryginału: Effect of elicitation with (+)-usnic acid on accumulation of phenolic acids and flavonoids in agitated microshoots of Eryngium alpinum L.
Czasopismo: Molecules
Szczegóły: 2021 : Vol. 26, nr 18, il., bibliogr. 32 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Małgorzata Kikowska.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

e-ISSN: 1420-3049

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.927
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


3/4
Autorzy: Małgorzata Kikowska, Barbara Thiem, Agnieszka Szopa, Halina Ekiert.
Tytuł oryginału: Accumulation of valuable secondary metabolites : phenolic acids and flavonoids in different in vitro systems of shoot cultures of the endangered plant species - Eryngium alpinum L.
Czasopismo: Plant Cell, Tissue and Organ Culture
Szczegóły: 2020 : Vol. 141, nr 1, s. 381-391, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Małgorzata Kikowska.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0167-6857

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.711
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:

Pełny tekst


4/4
Autorzy: Małgorzata Kikowska, Barbara Thiem, Agnieszka Szopa, Marta Klimek-Szczykutowicz, Monika Rewers, Elwira Sliwinska, Halina Ekiert.
Tytuł oryginału: Comparative analysis of phenolic acids and flavonoids in shoot cultures of Eryngium alpinum L. : an endangered and protected species with medicinal value.
Czasopismo: Plant Cell, Tissue and Organ Culture
Szczegóły: 2019 : Vol. 139, nr 1, s. 167-175, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Małgorzata Kikowska.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0167-6857

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.196
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:

Pełny tekst


  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ