Bibliografia UJ CM




Zapytanie: KATRICH ELENA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/6
Autorzy: Raja Mohamed Beema Shafreen, Selvaraj Alagu Lakshmi, Shunmugiah Karutha Pandian, Yong Seo Park, Young Mo Kim, Paweł Paśko, Joseph Deutsch, Elena Katrich, Shela Gorinstein.
Tytuł oryginału: Unraveling the Antioxidant, Binding and Health-Protecting Properties of Phenolic Compounds of Beers with Main Human Serum Proteins : In Vitro and In Silico Approaches.
Czasopismo: Molecules
Szczegóły: 2020 : Vol. 25, nr 21, il., bibliogr. 63 poz., abstr.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Shela Gorinstein.

p-ISSN: 1420-3049

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.411
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


2/6
Autorzy: Yang Gyu Ku, Jong Hyang Bae, Alma Leticia Martinez-Ayala, Suchada Vearasilp, Jacek Namieśnik, Pawel Pasko, Elena Katrich, Shela Gorinstein.
Tytuł oryginału: Efficient three-dimensional fluorescence measurements for characterization of binding properties in some plants.
Czasopismo: Sensors and Actuators. B, Chemical
Szczegóły: 2017 : Vol. 248, s. 777-784, il., bibliogr. 44 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Shela Gorinstein.
p-ISSN: 0925-4005

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.667
Punktacja MNiSW: 40.000
Adres url:
DOI:
3/6
Autorzy: Shela Gorinstein, Maria Leontowicz, Hanna Leontowicz, Zenon Jastrzebski, Jerzy Drzewiecki, Jacek Namiesnik, Zofia Zachwieja, Henryk Barton [Bartoń], Zev Tashma, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg.
Tytuł oryginału: Dose-dependent influence of commercial garlic (Allium sativum) on rats fed cholesterol-containing diet.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2006 : Vol. 54, nr 11, s. 4022-4027, bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.322
Punktacja MNiSW: 24.000
Index Copernicus: 12.510
Adres url:


4/6
Autorzy: Shela Gorinstein, Jerzy Drzewiecki, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Katarzyna Najman, Zenon Jastrzebski, Zofia Zachwieja, Henryk Barton [Bartoń], Boris Shtabsky, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg.
Tytuł oryginału: Comparison of the Bioactive Compounds and Antioxidant Potentials of Fresh and Cooked Polish, Ukrainian, and Israeli Garlic.
Czasopismo: J. Agric. Food Chem.
Szczegóły: 2005 : Vol. 53, nr 7, s. 2726-2732, bibliogr., abstr.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.507
Punktacja MNiSW: 24.000
Index Copernicus: 12.330


5/6
Autorzy: Shela Gorinstein, Ratiporn Haruenkit, Yong-Seo Park, Soon-Teck Jung, Zofia Zachwieja, Zenon Jastrzebski, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg, Olga Martin Belloso.
Tytuł oryginału: Bioactive compounds and antioxidant potential in fresh and dried Jaffa((R)) sweeties, a new kind of citrus fruit.
Czasopismo: Journal of the Science of Food and Agriculture
Szczegóły: 2004 : Vol. 84, nr 12, s. 1459-1463, il., bibliogr. 28 poz., abstr.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.871
Punktacja MNiSW: 8.000
6/6
Autorzy: Shela Gorinstein, Zofia Zachwieja, Elena Katrich, Elke Pawelzik, Ratiporn Haruenkit, Simon Trakhtenberg, Olga Martin-Belloso.
Tytuł oryginału: Comparison of the contents of the main antioxidant compounds and the antioxidant activity of white grapefruit and his new hybrid.
Czasopismo: Food Science & Technology
Szczegóły: 2004 : Vol. 37, nr 3, s. 337-343, bibliogr. 41 poz., abstr.
Uwagi: LWT - Food Science and Technology.
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.818
Punktacja MNiSW: 8.000
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ