Bibliografia UJ CM




Zapytanie: BŁASZCZYK JAN
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/4
Autorzy: Mirosław Krośniak, Agnieszka Piotrowska, Jan Błaszczyk.
Tytuł oryginału: Potencjał antyoksydacyjny oraz kwasowość w zależności od odmiany i zastosowanej podkładki w jabłkach z okolic Krakowa.
Tytuł angielski: Antioxidant potential and total acidity of apples grown in Kraków region as influenced by cultivar and rootstock.
Czasopismo: Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Szczegóły: 2009 : T. 42, nr 3, s. 904-909, il., bibliogr. 11 poz., summ.
Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł polski
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
Punktacja MNiSW: 4.000
Index Copernicus: 4.860
2/4
Autorzy: Mirosław Krośniak, Agnieszka Piotrowska, Jan Błaszczyk.
Tytuł oryginału: Potencjał antyoksydacyjny oraz kwasowość w zależności od odmiany i zastosowanej podkładki w jabłkach z okolic Krakowa.
Tytuł angielski: Antioxidant potential and total acidity of apples grown in Kraków region as influenced by cultivar and rootstock.
Tytuł całości: W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku", Warszawa, 10-11 września 2009 : streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów
Opis fizyczny: s. 118 : abstr. PF-5.
Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
3/4
Autorzy: Maria Fołta, Miroslaw Krośniak, Agnieszka Piotrowska, Zofia Zachwieja, Jan Błaszczyk.
Tytuł oryginału: Właściwości antyoksydacyjne oraz zawartość polifenoli w sokach z jabłek starych i nowych odmian.
Tytuł angielski: Antioxidant activity and total phenolics content in the apple juice obtained from old and new varieties of apples.
Czasopismo: Żywienie Człowieka i Metabolizm
Szczegóły: 2007 : R. 34, nr 1-2, s. 544-549, il., bibliogr. 11 poz.
Charakt. formalna: artykuł polski
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Index Copernicus: 3.750
4/4
Autorzy: Mirosław Krośniak, Beata Kostuch, Jan Błaszczyk, Paweł Paśko, Zofia Zachwieja.
Tytuł oryginału: Analiza zawartości kwasu jabłkowego i winowego w jabłkach odmiany "Rubin" metodą izotachoforezy kapilarnej.
Tytuł angielski: The analysis of malic and tartaric acid in "Rubin" apple by means of capillary isotachophoresis.
Tytuł całości: W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Bezpieczna żywność - racjonalne żywienie, Ustroń, 8-9 czerwca, 2006
Opis fizyczny: s. 114 : abstr. PE-11.
Charakt. formalna: streszczenie zjazdowe polskie
Język publikacji: POL
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ