Bibliografia UJ CM




Zapytanie: DIETETYKA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/9
Autorzy: Danuta Gajewska, Paulina Kęszycka, Joanna Myszkowska-Ryciak, Ewelina Pałkowska-Goździk, Ewa Lange, Paweł Paśko, Joanna Chłopicka, Kamila Strączek, Beata Sińska, Tomasz Klupa.
Tytuł oryginału: Rekomendacje postępowania dietetycznego w cukrzycy - stanowisko Polskiego Towarzystwa Dietetyki 2017.
Czasopismo: Dietetyka
Czasopismo: Journal of Dietetics

Szczegóły: 2017 : Vol. 10, wyd. spec., s. 3-50, il., bibliogr. 140 poz.
p-ISSN: 1897-7022

Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: WYT
2/9
Autorzy: D. Gajewska, E. Pałkowska-Goździk, E. Lange, J. Niegowska, P[aweł] Paśko, A. Kościołek, K. Fibich, S. Gudej.
Tytuł oryginału: Standardy postępowania dietetycznego w kardiologii : stanowisko Polskiego Towarzystwa Dietetyki 2016.
Czasopismo: Dietetyka
Czasopismo: Journal of Dietetics

Szczegóły: 2016 : Vol. 9, wyd. spec., s. 5-37, il., bibliogr. 125 poz.
p-ISSN: 1897-7022

Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: WYT
Praca afiliowana przez UJ CM
3/9
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Możliwości kształcenia na kierunku dietetyka.
Tytuł angielski: Education possibilities of the dietetics course.
Czasopismo: Dietetyka
Szczegóły: 2009 : Vol. 3, nr 1, s. 21-22, streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: POG
Praca afiliowana przez UJ CM
4/9
Autorzy: Krystyna Jaworska-Wilk, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Wody podziemne źródłem składników mineralnych.
Tytuł angielski: Underground water as minerale source.
Czasopismo: Dietetyka
Szczegóły: 2009 : Vol. 3, nr 1, s. 11-20, bibliogr. 49 poz.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: POG
Praca afiliowana przez UJ CM
5/9
Autorzy: Zofia Grzenda-Adamek.
Tytuł oryginału: Celiakia i inne choroby leczone dietą bezglutenową.
Czasopismo: Dietetyka
Szczegóły: 2008 : Vol. 2, nr 4, s. 8-13, bibliogr. 21 poz., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: POG
6/9
Autorzy: Paweł Paśko.
Tytuł oryginału: Charakterystyka spożywczych produktów białkowych.
Tytuł angielski: Characterization of nutritional protein products.
Czasopismo: Dietetyka
Szczegóły: 2007 : Vol. 1, nr 2, s. 9-12, bibliogr. 27 poz., streszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: POG
7/9
Autorzy: Iwona Trznadel-Morawska.
Tytuł oryginału: Nowe spojrzenie na leczenie doustne cukrzycy typu 2.
Czasopismo: Dietetyka
Szczegóły: 2007 : Vol. 1, nr 2, s. 1-10.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: POP
8/9
Autorzy: Mirosław Krośniak, Agnieszka Wojtanowska-Krośniak.
Tytuł oryginału: Wartość odżywcza białka.
Tytuł angielski: Nutritional value of proteins.
Czasopismo: Dietetyka
Szczegóły: 2007 : Vol. 1, nr 2, s. 3-6, bibliogr. 15 poz., strszcz., summ.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: POG
9/9
Autorzy: Małgorzata Malczewska-Malec.
Tytuł oryginału: Znaczenie białka w żywieniu w nadwadze i otyłości.
Tytuł angielski: Role of protein in nutrition in overweight and obese pattients.
Czasopismo: Dietetyka
Szczegóły: 2007 : Vol. 1, nr 1, s. 17.
Charakt. formalna: AP
Charakt. merytoryczna: POP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ