Bibliografia UJ CM




Zapytanie: POSTĘPY W EPIDEMIOLOGII I OCENIE ŻYWNOŚCI FUNKCJONALNEJ VI KRAJOWE WARSZTATY Ż
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/8
Autorzy: Henryk J. Bartoń, Zofia Zachwieja, Maria Fołta.
Tytuł oryginału: Glin w wodzie pitnej pobranej systemem dwu próbek w domach mieszkańców Krakowa
Tytuł angielski: Aluminium in drinking water collected with duble sampling system in households of Kraków.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 81-82.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
2/8
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Paweł Jagielski, Monika Zadrożna, Maria Żołnierek, Barbara Nowak, Elżbieta Menaszek, Lucyna Zamorska.
Tytuł oryginału: Ocena częstości spożycia wybranych produktów żywnościowych przez rodzące kobiety z terenu Krakowa, Bieszczad i Śląska w latach 1998-2003.
Tytuł angielski: Assessment of frequency intake of select food products by parturients from Kraków, Bieszczady and Silesia regions in 1998-2003.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 82-83.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
3/8
Autorzy: Beata Piórecka, Agnieszka Markielowska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Ocena sposobu żywienia oraz wiedzy żywieniowej pielęgniarek z województwa małopolskiego.
Tytuł angielski: Assessment of food habits and nutrition knowledge of nurses from Malopolska region.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 43-44.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
4/8
Autorzy: Agnieszka Penar, Wiesław Jędrychowski.
Tytuł oryginału: Podstawy metodologiczne badań epidemiologicznych nad żywieniem i stanem odżywienia.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 16.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
5/8
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Emilia Kolarzyk, Lucjan Stalmach.
Tytuł oryginału: Praktyczne możliwości wykorzystania internetu w dydaktyce i popularyzowaniu wiedzy związanej z żywieniem człowieka - doświadczenia własne Collegium Medicum UJ.
Tytuł angielski: Practical possibility of internet usage in didactic and popularization of knowledge connected with human nutrition - Medical College own experience.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 87-88.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
6/8
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Tytuł oryginału: Problematyka żywieniowa w europejskich programach badań epidemiologicznych - 6 Program Ramowy.
Tytuł angielski: Nutrition problems in the European programs in epidemiological study - 6 Framework Program.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 22.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
7/8
Autorzy: Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Jolanta Czarnocińska.
Tytuł oryginału: Różnice regionalne w preferencjach i spożyciu żywności. Badania POFPRES.
Tytuł angielski: Regional differences in preferences and food intake. POFPRES STUDY.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 60.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
8/8
Autorzy: Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Jaśmina Żwirska, Beata Piórecka, Ewa Babicz-Zielińska.
Tytuł oryginału: Zachowania żywieniowe i aktywność fizyczna wśród krakowskich gimnazjalistów.
Tytuł angielski: Dietary habits and physical activity among Cracows' grammar schoolchildren.
Tytuł całości: W: Postępy w epidemiologii i ocenie żywności funkcjonalnej : VI Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań-Kraków, 1-3 września, 2004
Opis fizyczny: s. 74-75.
Charakt. formalna: SZP
Charakt. OPI: AWZ
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ