Bibliografia UJ CM




Zapytanie: ANTYODŻYWCZE I ANTYZDROWOTNE ASPEKTY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
Liczba odnalezionych rekordów: 20



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/20
Autorzy: Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Marcel Mazur, Anna Chmielewska.
Tytuł oryginału: Alergeny naturalne i dodatki do pokarmów jako przyczyny reakcji nadwrażliwości pokarmowej.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 729-759 : bibliogr. 42 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 1,82
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
2/20
Autorzy: Jadwiga Helbin.
Tytuł oryginału: Aspekty dietetyczne grzybów wielkoowocnikowych.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 311-352 : il., bibliogr. 73 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 2,47
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
3/20
Autorzy: Joanna Zając, Jadwiga Helbin.
Tytuł oryginału: Korzyści i zagrożenia związane ze spożyciem roślin konsumpcyjnych.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 473-508 : il., bibliogr. 37 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 2,12
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
4/20
Autorzy: Piotr Hydzik.
Tytuł oryginału: Metale, półmetale i niemetale.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 237-272 : bibliogr. 42 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 2,12
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
5/20
Autorzy: Jadwiga Helbin.
Tytuł oryginału: Metody konserwowania żywności.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 103-111 : bibliogr. 7 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 0,52
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
6/20
Autorzy: Piotr Hydzik.
Tytuł oryginału: Pozostałości leków weterynaryjnych w żywności.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 301-306 : bibliogr. 13 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 0,35
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
7/20
Autorzy: Emilia Kolarzyk.
Tytuł oryginału: Przedmowa.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 9-11.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 0,18
Charakt. formalna: inne
Język publikacji: POL
8/20
Autorzy: Piotr Hydzik.
Tytuł oryginału: Ryzyko zdrowotne związane z wykorzystaniem nanotechnologii w sektorze rolno-spożywczym.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 709-725 : il., bibliogr. 42 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 1
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
9/20
Autorzy: Krzysztof Ciszowski.
Tytuł oryginału: Skutki toksyczne olejków eterycznych i roślin przyprawowych.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 623-706 : il., bibliogr. 102 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 4,94
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
10/20
Autorzy: Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka.
Tytuł oryginału: Toksyny i substancje antyodżywcze roślin konsumpcyjnych.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 509-622 : il., bibliogr. 171 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 6,71
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
11/20
Autorzy: Piotr Hydzik.
Tytuł oryginału: Trwałe zanieczyszczenia organiczne (TZO).
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 273-299 : bibliogr. 46 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 1,59
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
12/20
Autorzy: Krzysztof Ciszowski, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot.
Tytuł oryginału: Wiadomości wstępne [w: Grzyby].
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 309.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 0,06
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
13/20
Autorzy: Emilia Kolarzyk.
Tytuł oryginału: Współczesne i interdyscyplinarne podejście do żywności.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 15-49 : il., bibliogr. 37 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 2,06
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
14/20
Autorzy: Piotr Pokrzywa, Katarzyna Bandoła, Michał [A.] Seweryn.
Tytuł oryginału: Zagrożenia mikrobiologiczne w aspekcie bezpieczeństwa żywności.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 113-125 : bibliogr. 6 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 0,76
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
15/20
Autorzy: Artur Potocki.
Tytuł oryginału: Zanieczyszczenia pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 167-234 : il., bibliogr. 72 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 4
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
16/20
Autorzy: Artur Potocki.
Tytuł oryginału: Zanieczyszczenia techniczne pochodzące z opakowań i urządzeń.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 155-166 : il.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 0,71
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
17/20
Autorzy: Krzysztof Ciszowski, Wojciech Szot.
Tytuł oryginału: Zatrucia grzybami pleśniowymi - mykotoksyny i mykotoksykozy.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 387-469 : bibliogr. 146 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 4,88
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
18/20
Autorzy: Krzysztof Ciszowski.
Tytuł oryginału: Zatrucia grzybami wielkoowocnikowymi.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 353-386 : bibliogr. 41 poz.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 2
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
19/20
Autorzy: Artur Potocki.
Tytuł oryginału: Związki mające zastosowanie w hodowli zwierzęcej.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 151-154.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 0,24
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
20/20
Autorzy: Artur Potocki.
Tytuł oryginału: Związki stosowane w uprawach roślinnych.
Tytuł całości: W: Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka.
Odpowiedzialni za całość, redakcja: pod red. Emilii Kolarzyk.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2016.
Opis fizyczny: s. 135-149 : il.
Uwagi: 24 cm.
p-ISBN: 978-83-233-3966-3

Praca afiliowana przez UJ CM
Liczba arkuszy: 0,88
Charakt. formalna: rozdział w podręczniku
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: POL
Punktacja wewnętrzna: 5.000
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ