Bibliografia UJ CM




Zapytanie: JAMRÓZ EWELINA
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wersja do druku | | | Nowe wyszukiwanie
1/14
Autorzy: Piotr Kulawik, Ewelina Jamróz, Tomasz Kruk, Andrzej Szymkowiak, Joanna Tkaczewska, Paweł Krzyściak, Magdalena Skóra, Paulina Guzik, Magdalena Janik, Tomas Vlcko, Vedran Vedran Milosavljević.
Tytuł oryginału: Active edible multi-layer chitosan/furcellaran micro/nanoemulsions with plant essential oils and antimicrobial peptides : Biological properties and consumer acceptance
Czasopismo: Food Control
Szczegóły: 2023 : Vol. 150, bibliogr. 52 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Piotr Kulawik
p-ISSN: 0956-7135
e-ISSN: 1873-7129

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.000
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:

Pełny tekst


2/14
Autorzy: Piotr Kulawik, Ewelina Jamróz, Magdalena Janik, Joanna Tkaczewska, Paweł Krzyściak, Magdalena Skóra, Paulina Guzik, Vedran Milosavljevic, Wondyfraw Tadele.
Tytuł oryginału: Antimicrobial and antioxidant properties of chitosan-furcellaran-gelatin hydrolysate coatings enhanced with bioactive peptides
Czasopismo: Food Control
Szczegóły: 2023 : Vol. 153, bibliogr. 46 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Piotr Kulawik, Paweł Krzyściak, Magdalena Skóra
p-ISSN: 0956-7135
e-ISSN: 1873-7129

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.000
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:

Pełny tekst


3/14
Autorzy: Wiktoria Grzebieniarz, Joanna Tkaczewska, Lesław Juszczak, Paweł Krzyściak, Agnieszka Cholewa-Wójcik, Nikola Nowak, Paulina Guzik, Michał Szuwarzyński, Tomasz Mazur, Ewelina Jamróz.
Tytuł oryginału: Improving the quality of multi-layer films based on furcellaran by immobilising active ingredients and impact assessment of the use of a new packaging material
Czasopismo: Food Chemistry
Szczegóły: 2023 : Vol. 428, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Wiktoria Grzebieniarz
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 8.800
Punktacja MNiSW: 200.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


4/14
Autorzy: Wiktoria Grzebieniarz, Joanna Tkaczewska, Lesław Juszczak, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Nikola Nowak, Paulina Guzik, Mirosław Kasprzak, Magdalena Janik, Ewelina Jamróz.
Tytuł oryginału: The influence of aqueous butterfly pea (Clitoria ternatea) flower extract on active and intelligent properties of furcellaran Double-Layered films - in vitro and in vivo research
Czasopismo: Food Chemistry
Szczegóły: 2023 : Vol. 413, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Wiktoria Grzebieniarz
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY-NC-ND 4.0

p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 8.800
Punktacja MNiSW: 200.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


5/14
Autorzy: Piotr Kulawik, Ewelina Jamróz, Magdalena Janik, Joanna Tkaczewska, Paweł Krzyściak, Magdalena Skóra, Paulina Guzik, Vedran Milosavljevic, Wondyfraw Tadele.
Tytuł oryginału: Biological activity of biopolymer edible furcellaran-chitosan coatings enhanced with bioactive peptides.
Czasopismo: Food Control
Szczegóły: 2022 : Vol. 137, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Piotr Kulawik.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY-NC-ND 4.0.

p-ISSN: 0956-7135
e-ISSN: 1873-7129

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.000
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:

Pełny tekst


6/14
Autorzy: Ewelina Jamróz, Magdalena Janik, Luis Marangoni, Jr., Ronierik Pioli Vieira, Joanna Tkaczewska, Agnieszka Kawecka, Michał Szuwarzyński, Tomasz Mazur, Joanna Maria Jasińska, Paweł Krzyściak, Lesław Juszczak.
Tytuł oryginału: Double-layered films based on furcellaran, chitosan, and gelatin hydrolysates enriched with AgNPs in Yerba Mate extract, montmorillonite, and curcumin with rosemary essential oil
Czasopismo: Polymers
Szczegóły: 2022 : Vol. 14, nr 20, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

e-ISSN: 2073-4360

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.000
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


7/14
Autorzy: Ewelina Jamróz, Agnieszka Cabaj, Joanna Tkaczewska, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Michał Szuwarzyński, Tomasz Mazur, Lesław Juszczak.
Tytuł oryginału: Incorporation of curcumin extract with lemongrass essential oil into the middle layer of triple-layered films based on furcellaran/chitosan/gelatin hydrolysates - in vitro and in vivo studies on active and intelligent properties.
Czasopismo: Food Chemistry
Szczegóły: 2022 : Vol. 402, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 8.800
Punktacja MNiSW: 200.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


8/14
Autorzy: Ewelina Jamróz, Joanna Tkaczewska, Lesław Juszczak, Małgorzata Zimowska, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Magdalena Skóra.
Tytuł oryginału: The influence of lingonberry extract on the properties of novel, double-layered biopolymer films based on furcellaran, CMC and a gelatin hydrolysate.
Czasopismo: Food Hydrocolloids
Szczegóły: 2022 : Vol. 124, Part B, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0.

p-ISSN: 0268-005X
e-ISSN: 1873-7137

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 10.700
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:

Pełny tekst


9/14
Autorzy: Ewelina Jamróz, Agnieszka Cabaj, Lesław Juszczak, Joanna Tkaczewska, Małgorzata Zimowska, Agnieszka Cholewa-Wójcik, Paweł Krzyściak, Pavel Kopel.
Tytuł oryginału: Active double-layered films enriched with AgNPs in great water dock root and Pu-Erh extracts.
Czasopismo: Materials
Szczegóły: 2021 : Vol. 14, nr 22, il., bibliogr. 47 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Pavel Kopel.
Uwagi: Open Access Creative Commons Attribution License CC-BY 4.0

e-ISSN: 1996-1944

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.748
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


10/14
Autorzy: Agnieszka Pluta-Kubica, Ewelina Jamróz, Lesław Juszczak, Paweł Krzyściak, Małgorzata Zimowska.
Tytuł oryginału: Characterization of Furcellaran-Whey Protein Isolate Films with Green Tea or Pu-erh Extracts and Their Application as Packaging of an Acid-Curd Cheese.
Czasopismo: Food and Bioprocess Technology
Szczegóły: 2021 : Vol. 14, s. 78-92, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agnieszka Pluta-Kubica.
p-ISSN: 1935-5130
e-ISSN: 1935-5149

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.581
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:

Pełny tekst


11/14
Autorzy: Ewelina Jamróz, Piotr Kulawik, Joanna Tkaczewska, Paulina Guzik, Marzena Zając, Lesław Juszczak, Paweł Krzyściak, Katarzyna Turek.
Tytuł oryginału: The effects of active double-layered furcellaran/gelatin hydrolysate film system with Ala-Tyr peptide on fresh Atlantic mackerel stored at -18 °C.
Czasopismo: Food Chemistry
Szczegóły: 2021 : Vol. 338, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
p-ISSN: 0308-8146

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 9.231
Punktacja MNiSW: 200.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


12/14
Autorzy: Agnieszka Pluta-Kubica, Ewelina Jamróz, Agnieszka Kawecka, Lesław Juszczak, Paweł Krzyściak.
Tytuł oryginału: Active edible furcellaran/whey protein films with yerba mate and white tea extracts : Preparation, characterization and its application to fresh soft rennet-curd cheese.
Czasopismo: International Journal of Biological Macromolecules
Szczegóły: 2020 : Vol. 155, s.1307-1316, il., bibliogr. 63 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Agnieszka Pluta-Kubica.
p-ISSN: 0141-8130

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.953
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


13/14
Autorzy: Ewelina Jamróz, Gohar Khachatryan, Pavel Kopel, Lesław Juszczak, Agnieszka Kawecka, Paweł Krzyściak, Mateusz Kucharek, Zuzanna Bębenek, Małgorzata Zimowska.
Tytuł oryginału: Furcellaran nanocomposite films : The effect of nanofillers on the structural, thermal, mechanical and antimicrobial properties of biopolymer films.
Czasopismo: Carbohydrate Polymers
Szczegóły: 2020 : Vol. 240, il., bibliogr., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
p-ISSN: 0144-8617

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 9.381
Punktacja MNiSW: 140.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


14/14
Autorzy: Ewelina Jamróz, Piotr Kulawik, Paweł Krzyściak, Katarzyna Talaga-Ćwiertnia, Lesław Juszczak.
Tytuł oryginału: Intelligent and active furcellaran-gelatin films containing green or pu-erh tea extracts: Characterization, antioxidant and antimicrobial potential.
Czasopismo: International Journal of Biological Macromolecules
Szczegóły: 2019 : Vol. 122, s. 745-757, il., bibliogr. 72 poz., abstr.
Uwagi: Autor korespondencyjny: Ewelina Jamróz.
p-ISSN: 0141-8130

Praca afiliowana przez UJ CM
Charakt. formalna: artykuł zagraniczny
Charakt. merytoryczna: praca oryginalna
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.162
Punktacja MNiSW: 100.000
Adres url:
Streszczenie w PubMed:

Pełny tekst


  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Medyczna UJ